Učenici PŠ Vinica dobili su novu kuhinju u kojoj će se posluživati topli obroci

Gradonačelnik Mišel Jakšić zajedno je s zamjenicom Melitom Samoborec i pročelnicom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Anom Mlinarić obišao novoobnovljenu blagovaonu i kuhinju u Područnoj školi Vinica. Investicija je to u vrijednosti od 1,2 milijuna kuna kojom je riješen problem prehrane za 70 učenika koji u školu idu u dvije smjene.

Završetkom rekonstrukcije zadovoljna je i ravnateljica OŠ “Đuro Ester” Sanja Prelogović koja je naglsila kako je godinama najveći problem bila priprema toplih obroka za učenike.

“Najveći problem bila nam je priprema toplog obroka. Godinama se pričalo o tome kako će se to izgraditi, a sada se napokon i realiziralo zahvaljujući Gradu Koprivnici i gradonačelniku Mišelu Jakšiću koji ne samo da je obećavao nego je to i izvršio. Drago mi je da su pronađena sredstva za ovaj predivan prostor u kojem će djeca imati topli obrok koji se više neće morati kuhati i dostavljati iz matične škole. Ovdje je napravljeno veliko ulaganje, djeca su presretna i jedva čekaju da kuhinja proradi“, rekla je ravnateljica Prelogović.

U novoobnovljenoj kuhinji zaposlit će se kuharica koja će biti zadužena za kuhanje i podjelu obroka, a zaposlit će se i čistačica koja će čistiti i dezinficirati prostor.

“Energetski smo obnovili OŠ „Braće Radić“, isto tako pri kraju je energetska obnova OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“, obnovljena je PŠ „Starigrad“ i uveden je topli obrok, uskoro će biti završena izgradnja sportske dvorane kod OŠ „Đuro Ester“, a uskoro očekujemo i početak radova na izgradnji nove osnovne škole na Podolicama“, rekao je gradonačelnik Jakšić te je dodao kako se radi o investiciji kojom je obnovljena cijela zgrada s krovištem te su uređeni i okoliš i pristup školi te dječjem vrtiću.

Isto tako, spomenuo je da je na europski fond prijavljena i obnova vrtića na Vinici kojoj je procijenjena vrijednost blizu 650.000,00 kuna.

FOTO Grad Koprivnica

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI