Učenici si sami pribavili 400 ormarića za školski pribor i svoje stvari

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ludbreški osnovnoškolci, učenici od 5. do 8. razreda, od ponedjeljka će imati na raspolaganju 400 školskih ormarića u koje mogu odložiti školski pribor i stvari, a zasluge pripadaju upravo učenicima.


– Ideja je to svih učenika, a Mali tehničari bili su ti koji su se odvažili krenuti u realizaciju. Taman je započeo projekt Čačkalica, kojem je cilj da pozitivno utječu na obrazovanje na način da se djeci ukaže na važnost rada rukama – rekla je Đurđa Kladić, ravnateljica Osnovne škole Ludbreg, te dodala da su učenici spremno prihvatili ideju o prijavi na projekt i odmah krenuli na posao.

Tako su učenici skicirali ormariće, pronašli majstore, a i sami su pomogli u izradi.


Učenici će i dalje na raspolaganju imati trenutnu garderobu za odlaganje obuće i jakni, dok su novi ormarići razmješteni po hodnicima uz učionice.

Projekt je vrijedan 230 tisuća kuna, a financirao ga je Grad Ludbreg, a ormariće je izradila ludbreška tvrtka.

FOTO: Grad Ludbreg

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI