Učenike škole u Vojakovcu muči problem nedostatka pitke vode

Polaznici Područne škole u Vojakovcu, koja spada pod Osnovnu školu Ljudevita Modeca, imaju problem s nedostatkom pitke vode, istaknula je to na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća Aleksandra Mijić, inače s Nezavisne liste aktualnog gradonačelnika Marija Rajna, koja je na to mjesto došla umjesto Marija Martinčevića.

Članak je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Spomenuta je vijećnica rekla kako su djeca već duže vrijeme prisiljena zbog nedostatka pitke vode nositi bočice s pitkom vodom od doma, inače budu žedna tijekom svog boravka u školi:

– Zanima me može li se taj problem riješiti na neki način i čim prije, naravno – pitala je vijećnica gradonačelnika, koji je u svom odgovorio rekao kako ga taj podatak rastužuje, no ujedno i naveo kako imaju spremno rješenje.

– Koliko znam, tamo se pitka voda osiguravala u galonima. Ne znam je li se u međuvremenu tu nešto promijenilo. Sigurno je da ćemo problem predstaviti ravnatelju osnovne škole pod koju škola u Vojakovcu i spada. U najmanju ruku
možemo pomoći paketima bočicama vode. Definitivno, dok se ne izgradi vodovodna mreža, tamo se situacija rješavala galonima pitke vode i to znam provjereno – uvjerava Rajn, napomenuvši kako se na zadnjoj božićnoj priredbi voda točila iz navedenih galona, iako svjestan kako ove, ali ni prošle godine zbog epidemiolške situacije nije bilo božićne priredbe.

Kontaktirali smo ravnatelja osnovne škole Ljudevita Modeca Tomislava Bogdanovića koji nam je rekao kako više ne koriste galone, ali kako imaju spremno rješenje tako da djeca ni u jednom trenutku ne ostanu bez pitke vode za
vrijeme svog boravka u toj školi

– .Ja sam tek nedavno izabran za ravnatelja škole, ali sam upoznat sa spomenutim problemom u samom početku. Galoni su se koristili prije, sada više nisu u funkciji. Galoni su također donirani i oni su se morali servisirati svaka dva mjeseca, što je školi stvaralo dodatan trošak. Dok se bunarska, odnosno vodovodna voda koristi za sanitarne potrebe, pitka voda osigurana je u donacijama bočica iz obližnjeg Atlantica tako da se ne može dogoditi da djeca tijekom boravka u školi ostanu žedna – odgovorio nam je Bogdanović, pojasnivši kako se radi o privremenom rješenju dok se u spomenutim naseljima ne riješi problem vodovoda, iako se razmišlja i o ponovnom vraćanju galona u funkciju.

Foto: Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI