Učili kako tehnologija pomaže u motivaciji, učenju i poučavanju

U Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci održana je prošlog tjedna četvrta CrisCon konferencija na kojoj se raspravljalo o motivaciji učenika, načinu učenja i poučavanja te kako u tome mogu pomoći informacijske i komunikacijske tehnologije. Sudionike konferencije pozdravila je direktorica konferencije Anamaria Koprić iz Križevačkog poduzetničkog centra, a dio organizacijskog tima bili su i direktorica KPC-a Jelena Velić i suradnik Luka Nemčić.

Ove godine devetero predavača govorilo je na konferenciji, a uvodno predavanje “O motivaciji učenika na primjeru prirodoslovnih, matematičkih i tehničkih područja” održao je Andrej Dundović, voditelj EU projekata Future Hub Križevci i SPARK u udruzi P.O.I.N.T. Potpomognutu komunikaciju i asistivnu tehnologiju sudionicima konferencije približile su logopedinja Nataša Mustić i edukator-rehabilitator pedagog senzorne integracije Sunčica Prugović-Ivšak iz križevačkog Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju.

Profesor informatike Milan Đurić iz križevačke Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga govorio je o metodama kako povezati nastavu informatike s drugim predmeta, a profesor fizike Tomica Turković iz križevačke Osnovne škole “Vladimir Nazor” na vrlo je slikovit i interaktivan način obradio temu “Kako učimo?”. U drugom dijelu konferencije održan je niz stručnih predavanja.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI