Učilište će opremiti dvoranu Hrvatskog doma i urediti toranj

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Tri križevačke gradske ustanove – knjižnica ‘Franjo Marković’, Pučko otvoreno učilište i muzej, dobile su sredstva na Pozivu za predlaganje programa javnih potreba u kulturi koji je Ministarstvo kulture i medija objavilo u rujnu, a rezultate tijekom ovog mjeseca.

Sredstva su namijenjena za programe gradnje, rekonstrukcije i opremanja kulturne infrastrukture pa će tako Gradska knjižnica „Franjo Marković” odobrena sredstva koristiti za nabavu knjiga, rad skupine ‘Kolibrići’ i nabavu nove informatičke objave.

– Gradskoj knjižnici ‘Franjo Marković’ Križevci u ovoj su godini odobrena sredstva iz Ministarstva kulture i medija i to 170.000,00 za nabavu knjiga u matičnoj knjižnici, 30.000,00 kn za nabavu knjiga u bibliobusu, 4.000,00 kn za rad amaterske scensko dramske skupine ‘Kolibrići – od knjige do predstave’ i 15.000,00 kn za nabavu informatičke opreme i zamjenu za dotrajalu opremu za potrebe korisnika – rekla nam je ravnateljica knjižnice Marijana Janeš – Žulj.

Dodala je i kako su zadovoljni odobrenim sredstvima jer se radi o kontinuiranim programima koji se provode svake godine, a na ta sredstva su dužni osigurati isti iznos sredstava iz vlastitih izvora (Grad, Županija, sponzori, vlastita sredstva).

– U konačnici su to dostatna sredstva za pojedine programe. Sredstva za nabavu informatičke opreme koristit ćemo za nabavu dva prijenosna računala, dva računala, tri tableta za uslugu, posudbe e-knjiga, potrebne softwere i dodatnu informatičku opremu – rekla je ravnateljica knjižnice.

Najveći iznos odobren je Pučkom otvorenom učilištu koje je dobilo 250 tisuća kuna što će se koristiti za uređenje Hrvatskog doma i obnovu tornja koji bi trebao zasjati u novom ruhu, ali i postati atrakcija za turiste i pravi križevački vidikovac.

– Novac koji smo dobili utrošit ćemo na završno opremanje Velike dvorane Hrvatskoga doma. Prošle godine uredili smo sanitarne čvorove i balkon, a ove ćemo godine nabaviti zastor za veliku pozornicu i dio tehničke opreme. Dio dobivenih sredstava bit će namijenjen i za obnovu tornja u sklopu zgrade. Uglavnom se to odnosi na krečenje, postavljanje mreže na prozore radi zaštite od golubova te obnovu stepeništa – rekla nam je ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Križevci Željka Šunjić.

Gradskom muzeju odobreno je 70 tisuća kuna što će se utrošiti za sanaciju vanjskog dijela zgrade, a radovi će se izvoditi prema prioritetu i budžetu koji imaju.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Jučer u Koprivnici cijepljeno 311 osoba

Kako doznajemo u Stožeru civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije i Zavodu za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije oni i dalje nastavljaju s organizacijom i provođenjem akcija cijepljenja

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI