Učinkovit je u borbi protiv prehlade i gripe

Ovo voće, bogato vitaminom C i fitokemikalijama, jača imunitet, regulira metabolizam, sprječava razvoj karcinoma, osobito pluća i debelog crijeva.

Grejp je prava bomba vitamina i minerala – sadrži kalcij, kalij, fosfor te obiluje vitaminima A i C. Osim toga, sprječava infekcije i prehlade te čisti crijeva, što je dovoljno razloga da se ovo voće uvijek nađe na vašem kuhinjskom stolu. Ovo voće sadrži i pektin koji smanjuje kolesterol u krvi.

Žuti grejp ima manje vitamina C nego ružičasti i crveni koji štiti od raka, jer sadrži flavonoide – neutralizatore supstancija koje potiču razvoj malignih stanica.

Nacionalno američko udruženje kemičara preporučuje sok od grejpa kao obavezan dio doručka, jer je ovo voće odlično preventivno sredstvo protiv karcinoma pluća i debelog crijeva.

Novija saznanja o grejpu potvrđuju da je ovaj plod vrlo učinkovit u borbi protiv virusa i bakterija, pa se preporučuje protiv gripe i prehlade. Ekstrakt koštica grejpa snažno je sredstvo protiv više od 800 vrsta bakterija i 100 vrsta gljivica.

Od cvijeta drveta grejpa priprema se esencija koja liječi nesanicu, ali i tegobe izazvane bolestima želuca i srca, dok ekstrakt lista ima protuupalno djelovanje.

Sok je bogat bioflavonoidima koji pospješuju metabolizam i potiču proces mršavljenja, blagotvorno djeluju na funkcije jetre i jačaju arterije.

Grejp čisti crijeva i stabilizira crijevnu floru, a zahvaljujući posebnom sastojku naringinu, koji plodu daje gorkast okus, ubrzava probavu. Također, dobar je izvor pantotenske kiseline (vitamina B5) koja ima ključnu ulogu u proizvodnji stanične energije.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI