Učinkovit je u borbi protiv prehlade i gripe

Ovo voće, bogato vitaminom C i fitokemikalijama, jača imunitet, regulira metabolizam, sprječava razvoj karcinoma, osobito pluća i debelog crijeva.

Grejp je prava bomba vitamina i minerala – sadrži kalcij, kalij, fosfor te obiluje vitaminima A i C. Osim toga, sprječava infekcije i prehlade te čisti crijeva, što je dovoljno razloga da se ovo voće uvijek nađe na vašem kuhinjskom stolu. Ovo voće sadrži i pektin koji smanjuje kolesterol u krvi.

Žuti grejp ima manje vitamina C nego ružičasti i crveni koji štiti od raka, jer sadrži flavonoide – neutralizatore supstancija koje potiču razvoj malignih stanica.

Nacionalno američko udruženje kemičara preporučuje sok od grejpa kao obavezan dio doručka, jer je ovo voće odlično preventivno sredstvo protiv karcinoma pluća i debelog crijeva.

Novija saznanja o grejpu potvrđuju da je ovaj plod vrlo učinkovit u borbi protiv virusa i bakterija, pa se preporučuje protiv gripe i prehlade. Ekstrakt koštica grejpa snažno je sredstvo protiv više od 800 vrsta bakterija i 100 vrsta gljivica.

Od cvijeta drveta grejpa priprema se esencija koja liječi nesanicu, ali i tegobe izazvane bolestima želuca i srca, dok ekstrakt lista ima protuupalno djelovanje.

Sok je bogat bioflavonoidima koji pospješuju metabolizam i potiču proces mršavljenja, blagotvorno djeluju na funkcije jetre i jačaju arterije.

Grejp čisti crijeva i stabilizira crijevnu floru, a zahvaljujući posebnom sastojku naringinu, koji plodu daje gorkast okus, ubrzava probavu. Također, dobar je izvor pantotenske kiseline (vitamina B5) koja ima ključnu ulogu u proizvodnji stanične energije.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI