Učitelji iz Estonije, Portugala i Italije posjetili školu u Drnju

Osnovna škola Fran Koncelak Drnje je od 8. do 11. studenoga 2021. bila prvi domaćin mobilnosti učitelja u sklopu Eramus+ projekta, na kojoj su gostovali učitelji iz inozemstva, točnije po tri iz Estonije i Portugala, odnosno pet iz Italije. Glavni ciljevi projekta su razvoj čitalačke i jezične pismenosti te popularizacija čitanja knjiga i znanstvenih članaka, a uključeni su učenici od petog do osmog razreda matične škole u Drnju i Područne škole Josipa Generalića Hlebine. Tijekom boravka gostiju u matičnoj školi u Drnju organizirano je nekoliko predavanja i radionica, gdje su gosti i domaćini imali priliku razmijeniti svoja iskustva u poticanju čitanja.

Također, razgovaralo se i o zajedničkom problemu popularnosti čitanja među učenicima. Uz to, učitelji su ostalim sudionicima predstavili svoje obrazovne sustave. Osim razmjene iskustva, sudionici su u suradnji s Općinom Peteranec posjetili Ergelu Galop u Peterancu, a zahvaljujući Općini Hlebine uz stručno vodstvo obišli su Galeriju naivne umjetnosti Hlebine. Također, gosti su posjetili i Knjižnicu i čitaonicu „Fran Galović“ Koprivnica.  – Vrlo uspješan tjedan završen je iznošenjem zajedničkog plana aktivnosti poticanja učenika na kreativno izražavanje i čitanje knjiga. Cijeli tjedan bio je iznimno produktivan, a ostvarena suradnja bila je izuzetno motivirajuća za sve aktivnosti koje su pred nama. – rekla je koordinatorica projekta Renata Tišler.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI