UDOMITELJICA IZ PAKLA Sirotu djecu tjerala da od jutra rade u polju pa na tržnici prodaju povrće

Udomiteljica je od države za tu djecu dobivala ukupno 7500 kuna


Autor: podravski.hr — 04.02.2018. / 11:32 Aktualno

Ilustracija / Siroti mališani izrabljivani su za težak ad u polju

Udomiteljica iz pakla – tako bi se komotno mogla nazvati gospođa (66) protiv koje je Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu ovih dana podignulo optužnicu zbog sustavnog zlostavljanja i maltretiranja troje malodobne sirote djece koje je primila u svoj dom.

Prijavljena je zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela povrede djetetovih prava, a ono što joj se stavlja na teret doista se čini monstruoznim.

Ukratko, zlostavljanje i izrabljivanje jadne dječice trajalo je gotovo četiri godine, a da niti jedna mjerodavna institucija nije reagirala. Tužitelji tvrde da je ta udomiteljica troje maloljetne djece mališane “nazivala pogrdnim imenima, fizički ih kažnjavala, nije im pomagala oko svladavanja školskog gradiva, niti je vodila brigu o njihovoj higijeni”.

No, sad slijedi još strašniji dio optužaba protiv 66-godišnje udomiteljice s varaždinskog područja. Kako se navodi u optužnici, sirotu je djecu “tjerala da svakodnevno rade u vrtu, polju i kući, a gotovo svakodnevno ustajanje u rane jutarnje sate i tjeranje na rad te odlazak na tržnicu radi prodaje povrća djeci je bilo prenaporno zbog čega nisu imala dovoljno vremena za učenje”. Četiri godine torture i nitko za to nije znao?!

Kako se neslužbeno doznaje, udomiteljica iz pakla za skrb o troje sirotih mališana ukupno je od države dobivala oko 7500 kuna mjesečno. Čini se kako je Centar za socijalnu skrb prvu informaciju o sumnjama u maltretiranje djece dobio od škole koju su djeca pohađala. (rm)

FOTO: ILUSTRACIJA