UDRI PO SIROTINJI ‘Cijelo ljeto radio sam na moru na građevini, a gazda mi nije isplatio ni lipe’

Živim ovdje u potpunosti odsječen od svijeta, makar sam samo nekoliko kilometara od gradske vreve - objasnio je Krešimir


Autor: podravski.hr — 10.10.2018. / 9:05 Aktualno

Krešimir Matijašec pokraj svoje skromne hiže

Na samom vrhu brijega Plešivica u ludbreškom naselju Čukovec nalazi se kuća Krešimira Matijašeca. Iako je tek par kilometra od središta Ludbrega, do njega zimska služba ne dolazi. Osim ralice, do njegove trošne kuće ne ide niti najosnovnija infrastruktura, a čeka ga još jedna zima koju će provesti samujući. Krešimir posebice s veseljem dočekuje svako proljeće kako bi opet mogao pronaći posao u građevini.
– Zimskoj službi ne zamjeram, dečki stvarno ne mogu doći do mene jer je put uzak i riskirali bi nesreću. Od HEP-a sam tražio izračun koliko bi me koštalo da uvedem struju. Izračuni se penju do 12.000 kuna. To si ne mogu priuštiti – objasnio je Krešimir Matijašec, koji se snašao te je postavio solarnu ploču koja mu daje električnu energiju tek za osnovne potrebe.
– Živim vrlo skromno, kad pade mrak idem spavati pa mi mnogo struje nije potrebno – objasnio je.
Osim nedostatka osnovne komunalne infrastrukture u svom domu, Krešimir vrlo rijetko ima posjetitelje, a dok nije na terenu, jedino društvo pravi mu njegov susjed, jedan od tek tri mještana ovog pustog predjela.
– Već sedam godina nisam komunicirao s obitelji, niti je tko za mene pitao. Živim ovdje u potpunosti odsječen od svijeta, makar sam samo nekoliko kilometara od gradske vreve – objasnio je Krešimir koji nam se na jednu stvar ipak požalio.
– Radio sam na moru za jednog poduzetnika i svu zaradu mislio sam uložiti u promjenu krovišta na kući, ali on me prevario i nije mi isplatio novac. Ni na što se ne žalim u životu, ali ovo me ražalostilo. Krovište stvarno moram promijeniti jer je od azbestnih ploča i prokišnjava – tužno će Krešimir Matijašec. (md)

Azbestno krovište mu prokišnjava, a ne može ga popraviti

FOTO: NIKOLA WOLF