Udruga Mali Princ potpisala ugovor vrijedan više od 14 milijuna kuna

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Jučer je predsjednica Udruge Mali princ Kristinka Štefan potpisala Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt “Kuća podrške Mali princ“ čija je vrijednost 14.197.233,46 kn i u potpunosti je osiguran iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Kroz projekt se planira izgraditi i opremiti zgrada površine 565 m², urediti pomoćni prostor i dvorište te nabaviti kombi vozilo. Ovim ulaganjem u socijalnu infrastrukturu prevenirat će se institucijska skrb, a osobama s intelektualnim teškoćama omogućiti ostanak i kvalitetan život u zajednici razvojem mreže izvan institucijskih usluga i službi podrške u zajednici, odnosno daljnjem pružanju usluga boravka i pomoći u kući kroz osobnu asistenciju te uvođenju usluge organiziranog stanovanja odnosno stanovanja uz podršku.

Projekt je sastavljen u suradnji s Gradom Đurđevcom i prijavljen na natječaj Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Unapređivanje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije – 2. faza“. Početak pripreme ovog projekta seže u 2016.g. kada je Grad Đurđevac za potrebe izgradnje prostora nove Udruge kupio zemljište, srušio staru nekretninu, financirao izradu glavnog projekta i ishodio građevnu dozvolu.

– Iznimno smo ponosni što smo u suradnji s gradom Đurđevcom uspjeli pripremiti kvalitetan projektni prijedlog te zahvalni što je ovaj ugovor rezultat višegodišnjeg rada i ulaganja grada Đurđevca u stvaranje preduvjeta za uspješnu prijavu na natječaj, izgradnju prostora i proširenje socijalnih usluga, a time i prevenciju institucionalizacije naših članova. Naš novi prostor Udruge graditi ćemo u ulici Kralja Tomislava uz Odjele za djecu s teškoćama u razvoju (Bazijančeva vila) što će dodatno doprinjeti boljoj suradnji Škole i Udruge i zajedničkim projektima u budućnosti a sve s ciljem poboljšanja kvalitete života djece s teškoćama i odraslih osoba s intelektualnim teškoćama u zajednici – poručili su iz Udruge.

Foto: Udruga Mali Princ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI