Udruga “Maslačak” Križevci partner je na EU projektu za socijalno uključivanje djece s teškoćama

Udruga “Maslačak” Križevci partner je na projektu „Korakovci na usluzi socijalno uključivanje djece s teškoćama i njihovih obitelji u zajednicu osiguravanjem kvalitetnih socijalnih usluga” koji je prijavila Udruga “Korak dalje” Daruvar.

Projekt je u cijelosti financiran iz Europskog socijalnog fonda, u sklopu poziva „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – Faza 1“ u iznosu od 1.312.305,19 HRK.

Osim Udruge “Korak dalje” Daruvar i Udruge “Maslačak” Križevci u provedbi kao projektni partneri sudjeluju još i Centar za odgoj i obrazovanje Rudolf Steiner Daruvar i Grad Daruvar.

Projekt će trajati dvije godine i to od 27.10.2020. do 26.10.2022., a namijenjen je djeci s teškoćama u razvoju i njihovim obiteljima. Cilj je nastaviti pružati podršku djeci i njihovim obiteljima te im pomoći u suočavanju sa svakodnevnim izazovima s kojima se susreću uz osiguranje da su ravnopravno uključeni u širu zajednicu. Također će se osnažiti i kapaciteti za pružanje stručnih i kvalitetnih socijalnih usluga.

U sklopu projekta provodi se i psihosocijalna podrška djeci s teškoćama u razvoju i njihovim obiteljima što je nastavak prijašnjih projekata Udruga “Maslačak” usmjerenih djeci s teškoćama u razvoju koja su u udomiteljstvu, a dio svog radnog vremena ovdje će provoditi i sveučilišna prvostupnica sociologije.

Predviđena su i različita javna događanja, kako za zabavu i druženje, tako i za širenje svijesti o problemima s kojima se susreću obitelji djece s teškoćama u razvoju. (Grad Križevci)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI