Udruga žena Srca Kunovca ponosna na godinu iza sebe

Podravski list profile

Udruga žena ‘Srca Kunovca’ okosnica je društvenog života u Kunovcu, mjestu u općini Koprivnički Ivanec. Gotovo da nema kuće u ovom malom selu u kojoj bar jedna žena nije članica, a i one koje nisu, pogotovo mlade djevojke, rado se odazivaju na razne radne akcije kojima ova vrijedna udruga želi poboljšati kvalitetu života u svom mjestu. Slogom i zajedništvom sve se može, kaže Dijana Koren, predsjednica Srca Kunovca, dodajući kako je godina iza njih bila vrlo uspješna.

– Jedna smo od rijetkih udruga koja ima svoju himnu. Dobile smo je lani u povodu 45. obljetnice društva na kojoj smo ugostile mnoge udruge žena. Izuzetno sam ponosna što naša udruga ima 35 članica od 18 do 86 godina, no i mlađe djevojke rado se odazivaju na naše radionice i radne akcije pa vjerujem da će se broj članica ove godine i povećati – istaknula je Dijana Koren.  Izuzetno je velik odaziv članica prošle godine bio na izlet u Krašić, u rodnu kuću blaženog Alojzija Stepinca, no žene rado dolaze i na radne akcije te na kreativne radionice na kojima se izrađuju razni ukrasi i na taj način prodajom zaradi nešto novca za rad same udruge. Poput drugih udruga, istaknula je Koren, financiraju se pomoću članarina i novcem Općine, kojoj zahvaljuju na podršci koju im pruža.

Ove godine članice su isplanirale održati svoju tradicionalnu manifestaciju u srpnju ‘Na zlatnoj struni žica se kruni’, uređivati parkove, saditi cvijeće, ići na izlete, održavati kreativne radionice za Uskrs i Božić, posjećivati stare i nemoćne članice i još mnogo toga. – Premda nas sve muči nedostatak vremena za sve ono što bismo željeli napraviti, velik odaziv na naše radionice i radne akcije dokaz je da ženama u ovo užurbano vrijeme treba odmak od svakodnevice, topla riječ i razgovor. Tada se i životni problemi lakše podnose – zaključila je Dijana Koren.

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti