Udvostručili pomoć: Križevačkim vatrogascima nova vrijedna oprema

Grad Križevci, doznajemo, osigurao je vrijednu vatrogasnu opremu za sva 35 dobrovoljna vatrogasna društva koja djeluju na području Križevaca. Opremu vrijednu 190 tisuća kuna predstavnicima dobrovoljnih vatrogasnih društava uručili su gradonačelnik Mario Rajn, zamjenik gradonačelnika Mario Martinčević i predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Križevaca Miroslav Petračija s tajnikom Ivanom Matosovićem.

Nabavljena je 21 interventna osobna zaštitna oprema koja se sastoji od vatrogasnog odijela, čizmi i kacige te je nabavljeno 14 agregata za struju.

-Naši vatrogasci uvijek su na prvoj crti obrane od nesreća i katastrofa i upravo zato smo osigurali ovu vrijednu opremu. Sjetimo se samo da su bili među prvima koji su 29. prosinca otišli u Petrinju u pomoć kolegama nakon snažnog potresa – rekao je gradonačelnik Mario Rajn i dodao:

– U zadnje tri godine značajno smo povećali izdvajanja za vatrogastvo, a ovom opremom omogućili smo im da još učinkovitije i kvalitetnije izvršavaju sve zadaće prilikom vatrogasnih intervencija. Ipak, nadam se da će intervencija biti što manje, a da će ovu opremu koristiti uglavnom za vježbe – dodao j eon.

Križevci su poznati kao jedan od najvatrogasnijih gradova u Hrvatskoj. U posljednje tri godine Grad je udvostručio ulaganja u vatrogastvo pa je tako 2017. godine za vatrogastvo osigurano 672 tisuća kuna dok je taj iznos u 2020. godini povećan na 1,4 milijuna kuna.

FOTO Grad Križevci

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI