UHIĆEN NAKON PALEŽA Mladi lopov (22) iz ‘osvete’ zapalio automobil jer u njemu nije našao ništa za ukrasti

Policija sumnja kako je najprije provalio u kiosk i iz blagajne otuđio 200 kuna, potom je razbio staklo na parkiranom vozilu pa upaljačem zapalio vozačevo sjedalo


Autor: podravski.hr — 23.04.2013. / 10:49 Crna kronika

KRIŽEVCI – Mladić (22) uhićen je i ‘pospremljen’ u zatvor zbog sumnje da je jučer rano ujutro u Križevcima provalio u kiosk i ukrao 200 kuna te potom zapalio parkirani automobil koji je potpuno izgorio.
Prema priopćenju policije, sumnja se da je mladić u noći na ponedjeljak u Križevcima u Ulici Tadije Smičiklasa provalio u kiosk te iz blagajne otuđio 200 kuna. Nakon toga, sumnja se, na parkiralištu osnovne škole u istoj ulici kamenom je razbio staklo suzukija osječke registracije te ispreturao stvari, no ništa nije ukrao.
Potom je upaljačem zapalio navlaku vozačevog sjedala, a vatra se proširila na cijeli automobil koji je izgorio. Tvrtki iz Osijeka time je počinjena materijalna šteta od 100.000 kuna, navode u policiji.
Osumnjičeni je uhićen ubrzo poslije počinjenja kaznenih djela nedaleko od mjesta događaja. Kod njega je pronađen i oduzet otuđeni novac iz trgovine.
Izvještava: MARCEL KOVAČIĆ