UHIĆEN SERIJSKI PROVALNIK Dugo je bio neuhvatljiv, a onda je počinio nevjerojatnu pogrešku

Počinio je niz provala i krađa u zadnja tri mjeseca


Autor: podravski.hr — 08.02.2018. / 13:17 Crna kronika

Kobno je pogriješio kod provale u kuću bivšeg Belupova menadžera

Policajci su danas uhitili muškarca (37) s ludbreškog područja koji je odgovoran za niz nedavnih provala i teških krađa u Ulici Antuna Mihanovića, Špoljarskoj i na Trgu kralja Zvonimira u Koprivnici. Istražujući posljednju provalu i krađu u Mihanovićevoj ulici u kojoj je u noći s prošlog četvrtka na petak ukradena puška s mecima, novac s bankovnom karticom i pinom te meso iz škrinje, policajci su vrlo brzo došli do počinitelja.
Provalnik je tijekom i nakon krađe učinio nekoliko pogrešaka koje su policajcima olakšale posao i dovele do njegovog uhićenja. Pregledali su snimke nadzornih kamera bankomata s kojeg je drski lopov podigao novac i tako ga identificirali, a njegove tragove vrlo uspješno usporedili s tragovima prikupljenim na mjestima zločina. Osim toga, pronađeno je nekoliko ukradenih predmeta iz nedavnih prošlih provala tako da su policajci jednim udarcem zatukli čak tri ‘muhe’.
Istog kriminalca terete da je također u Mihanovićevoj ulici, između 15. i 17. prosinca prošle godine, provalio u dvije kuće. Iz jedne je ukrao pića i razne druge predmete vrijedne nekoliko tisuća kuna, dok iz druge koja je bila napuštena, nije ukrao ništa. Također, kod njega su pronađeni televizor i računalo koje je ukrao između 30. siječnja i 1. veljače u obližnjoj Špoljarskoj ulici. No, to nije sve. Početkom godine, u noći s 7. na 8. siječnja, ispred zgrade na Trgu kralja Zvonimira, ukrao je zaključani bicikl.
Kriminalac je završio u istražnom zatvoru na mjesec dana zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Mještani tog dijela Koprivnice koje su provale izuzetno uznemirile, zahvaljujući uhićenju, sada se mogu osjećati mirnije, iako provale pokazuju kako treba biti vrlo oprezan.
Na meti tog drskog lopova, dakle, u noći s četvrtka na petak bila je obiteljska kuća u Mihanovićevoj ulici u kojoj živi bivši Belupov menadžer. Lopov, kojemu je očito bilo svejedno što u kući ima ljudi, ušuljao se iz stražnje strane dvorišta u ljetnu kuhinju i garažu. Ukrao je meso iz škrinje, u garaži je provalio u ormar u kojem je vlasnik pravilno skladištio svoju lovačku pušku koju je ukrao zajedno s patronama. Zatim je u garaži ušao u otključani automobil iz kojeg je ukrao novčanik s novcem i dokumentima.
Nemarom vlasnika bankovni pin je bio zajedno s karticom u novčaniku tako da je lopov s računa odmah podignuo maksimalnih 2000 kuna. Uz to, nestalo je i 800 kuna u gotovini. Obitelj koja živi u kući ujutro nije mogla vjerovati svojim očima. Cijelu noć su mirno spavali, a ujutro su otkrili kako postali žrtvom nesvakidašnje krađe. (ke)
FOTO: NIKOLA WOLF