Uhićene kamatare tereti se za lihvarenje

Uhićeni trojac iz romskog naselja Piškorovec u Međimurju predani su pritvorskom nadzorniku, a protiv njih su podignute kaznene prijave, doznajemo od međimurske policije.

Podsjetimo, u jučerašnjoj su policijskoj akciji uhitili dvojicu braće kamatara, a u dosad provedenom kriminalističkom istraživanju utvrđeno je kako je u lihvarenju spomenutoj dvojici pomagala i 43-godišnja žena s istog područja.

Oni su u razdoblju od kolovoza 2016. do kraja 2021. godine, iskorištavajući nuždu oštećenih osoba izazvanu teškom materijalnom situacijom, ugovarali posudbe novaca koje su bile u nesrazmjeru s onim što su im oštećeni morali vratiti u gotovini. Također, raspolagali su i debitnim karticama nekih od oštećenih s kojima su podizali novac na bankomatima.

S nezakonitim kamatama od najmanje 40% posuđivali su veće količine novaca te na taj način ostvarili promet od oko 3.000,000,00 kuna i protupravnu imovinsku korist od oko 1.350.000,00 kuna.

Stanovi i vozila u više su navrata pretraženi, pri čemu su i nađeni dokazi, od evidencije osoba kojima je posuđivan novac, nekoliko debitnih kartica, osobnih iskaznica, mobilnih uređaja do većeg iznos novca u kunama i eurima.

Budući da je broj oštećenih osoba poveći, iz policije pozivaju potencijalno oštećene građane na suradnju uz molbu da se obrate s korisnim informacijama Policijskoj upravi međimurskoj pozivom na broj 192, putem elektroničke pošte medjimurska@policija.hr ili neposredno u najbližoj policijskoj postaji.

Foto: eMeđimurje, PU međimurska

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI