UHIĆENJA Šestorka iz Pitomače osumnjičena da je starijim osobama otuđila oko milijun kuna

Dvoje osumnjičenih bilo je zaduženo za nabavu mobitela, SIM kartica i bonova te vozila kojima su se četiri žene s područja Pitomače dovozile u Zagreb


Autor: podravski.hr — 21.12.2018. / 13:31 Crna kronika

ILUSTRACIJA / Prevareno je više starijih osoba s područja Zagreba

Protiv šest osoba s područja Pitomače USKOK je donio rješenje o provođenju istrage zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare u sastavu zločinačkog udruženja. Osobe stare od 26 do 42 godine terete se da su od travnja do prosinca ove godine na području Zagreba prevarama od više starijih osoba otuđile gotovo milijun kuna. Pet osumnjičenika odmah je uhićeno i zadržano u zatvoru, a jedna osoba branit će se sa slobode.
– Po dolasku u Zagreb pronalazile su osobe kojima su prilikom kontakata lažno predočavale da su bankovne djelatnice te ih, pod izlikom pružanja tobožnjih bankovnih usluga i ostvarivanja navodnih pogodnosti u vidu popusta, poklona, nagradnih bodova i sudjelovanja u nagradnim igrama ili potrebe obavljanja zamjene navodno krivotvorenih i nevažećih novčanica, uvjeravale kako im moraju predati sav novac koji imaju pohranjen u svojim domovima i na bankovnim računima, a što su te osobe, ne sumnjajući u istinitost njihovih navoda, i činile – naveli su danas u USKOK-u.
Dvoje osumnjičenih bilo je zaduženo za nabavu mobitela, SIM kartica i bonova te vozila kojima su se četiri žene s područja Pitomače dovozile u Zagreb.
– Na opisani način okrivljenici su oštetili veći broj osoba za iznose od ukupno najmanje 86.341 eura, 31.300 američkih dolara i 165.000 kuna, odnosno za sveukupno najmanje 926.517 kuna koji iznos su, sukladno prethodnom dogovoru i ovisno o učešću okrivljenika u pojedinoj prijevari, međusobno podijelili – ističu u USKOK-u. (rm)
FOTO: ILUSTRACIJA