UHITILI GA U BIRCU Mortus pijan napao konobaricu i vrijeđao policajce: ‘Kaj me je…, svi ste vi nepismeni’

Sad ćeš vidjeti ko sam ja, glupačo - vikao je na konobaricu


Autor: podravski.hr — 09.12.2017. / 19:59 Crna kronika

Ilustracija/Pijani dvojac završio je u pritvoru

Josip (56) iz Koprivnice platit će zbog nesvakidašnjeg cirkusa kojeg je ‘totalka’ pijan napravio u birtiji Željezničar na Križevačkoj cesti u Koprivnici. Pod utjecajem alkohola od 2,40 promila Josip je unio neslavnu ‘živost’ u danas već pomalo zaboravljenu, no nekim koprivničkim generacijama i kultnu birtiju koja je nekoć bila jedna od glavnih destinacija u gradu.
Konobaricu Martinu maltretirao je i vrijeđao dobar dio večeri, no ‘puknuo’ je kada ga je totalno pijanog odbila poslužiti.
“Sada ćeš ti vidjeti tko sam ja glupačo”, derao se iz sveg glasa i teturao prema njoj.
Usput je uzeo u ruke pivsku bocu, no srećom nije gađao konobaricu, već ju je razbio o pod. Uplašena konobarica pozvala je policiju. Vrlo brzo stigla je policijska ophodnja, no, dolaskom policije nije prestao Josipov cirkus. Policajci Hrvoje i Antonio koji su ušli u kafić kako bi smirili uznemirenog Josipa ni sami nisu bili pošteđeni uvreda.
“Kaj me j….e. Svi ste vi nepismeni! Koji k…c hoćete od mene”, vikao im je prije nego su ga strpali u službeni automobil.
Tek tamo je postao svjestan nezavidne situacije koju si je ‘skuhao’. Dva je dana bio zadržan u postaji, najprije je bio na triježnjenju, a sljedeći je dan zbog uhićenja proveo u postaji. Boravak na policiji mu je na kraju umanjio novčanu kaznu za 600 kuna. Sutkinja Đurđica Kenđelić ga je najprije kaznila s 1400 kuna, no kako se dva dana u pritvoru računaju 600 kuna, Josip mora platiti 800 kuna kazne. (ke)
FOTO: ILUSTRACIJA