UHLJEBISTAN Evo tko je sve ‘utrpao’ svoju familiju i prijatelje u multinacionalnu kompaniju

Nekoliko mjeseci nakon Pucarova ustoličenja posao u Belupu dobio je suprug Ksenije Horvat, a nedavno i njihova kći


Autor: podravski.hr — 04.04.2018. / 8:00 Aktualno

Šef Podravkine uprave Marin Pucar i članica Ljiljana Šapina

Nakon što smo objavili sporna zapošljavanja rodbine HDZ-ovih lokalnih dužnosnika u Belupu, iz koprivničke Podravke kao na pokretnoj traci počeli su nam stizati papiri o brojnim novim kadrovima koje je lani i ove godine “uhljebila” uprava predvođena Marinom Pucarom. I ne samo to: najavljena su nova zapošljavanja i promaknuća osoba bliskih vladajućoj garnituri u županiji: HDZ-u i Mreži župana Darka Korena.
– Dugo sam u Podravki, ali ovo još nisam vidio. To više ne možemo ni pratiti, a najgore je što su se izgubili svaki kriteriji. Ovi novi zapošljavaju i unaprjeđuju svoje, a drugi koji nemaju vezu i ne mogu napredovati odlaze iz firme. To ne može dobro završiti – jada nam se prošli tjedan Podravkin menadžer niže razine.
Redakcija Podravskog lista dobila je popis od 50-ak takvih imena, a svi su uglavnom vezani uz neku političku opciju. Nakon što smo popis pročešljali i provjerili iz više izvora, selektirali smo najzanimljivija zapošljavanja i imenovanja.

 

Ksenija Horvat, glavna Podravkina sindikalistica i članica NO-a

Na vrhu javnog interesa svakako su osobe povezane sa Ksenijom Horvat, šeficom najjačeg Podravkina sindikata PPDIV-a i članicom NO-a kompanije. Horvat je vrlo bliska novoj upravi i nije skrivala kako je baš ona ustrajno gurala Marina Pucara za čelnika Podravke. Zbog te je činjenice interesantno kako je lani, nekoliko mjeseci nakon Pucarova ustoličenja, posao u Belupu dobio njezin suprug, inače srednje grafičke struke. Što točno radi – nismo uspjeli otkriti.
Ove godine, početkom ožujka, u Podravki se zapošljava i njezina kći, što samo po sebi ne bi predstavljalo neku vijest jer ima završen fakultet i radno iskustvo. No, s obzirom na to da je Ksenija Horvat glavna sindikalistica koja bi se trebala boriti za radnička prava i ravnopravnost kod zapošljavanje djece podravkaša, to cijeloj priči daje novu dimenziju. Tim više jer u Nadzornom odboru Podravke ona predstavlja – radnike.
– Nemam komentara. Želim vam sretan Uskrs – kratko nam je odgovorila na pitanje kako komentira tvrdnje da iza zapošljavanja supruga i kćeri stoji upravo ona.
Usput – šefica Podravkina sindikata od kompanije je na raspolaganje dobila i službeni automobil koji može koristiti 24 sata dnevno. Takva povlastica rezervirana je samo za odabrane menadžere. Zato je doista pravo pitanje čije interese više zastupa – menadžerske ili radničke.
Sudeći po našem dopisu, s kadroviranjem “raspištoljila” se i HDZ-ova članica uprave Podravke Ljiljana Šapina. Osim što je javna tajna kako ustrajno brine da koji HDZ-ovac u Podravki ne bi slučajno ostao zakinut u novom “miješanju karata”, čini se kako gospođa Šapina nije zaboravila ni na rodbinu. Najprije joj je kći, koja je radila u Podravki, vrlo brzo promaknuta u direktoricu službe, a potom joj je sestra dobila posao u Belupu.

 

Dražen Kelminec postao je šef u Unapređenju prodaje

No, naš favorit svakako je Dražen Keleminec, predsjednik minornog proustaškog A-HSP-a koji je poznat po desničarskim ispadima. Keleminec je, naime, donedavo obavljao niže rangirane poslove u Podravkinu kulinarskom centru u Zagrebu, a uglavnom se bavio nabavom povrća na Dolcu. Nedavno je šef A-HSP-a imenovan šefom i u Podravki: postao je kontrolor unaprjeđivača prodaje. To vam je onaj čovjek koji dobro pazi da Podravkini proizvodi na policama i u izlozima budu “cakum-pakum”.
Keleminec, priča se u tvrtki, nema neko posebno formalno obrazovanje niti zanimanje koje bi mu jamčilo uspon u karijeri. A koliko mu je u napredovanju pomoglo to što u vip loži Gradskog stadiona u Koprivnici redovito prati Slavenove utakmice u društvu predsjednika uprave Podravke Marina Pucara – nije poznato. (rm)
FOTO: NIKOLA WOLF