UHLJEBLJEN NAJPOZNATIJI PREBJEG Helga Jug prešla iz SDP-a u HSS pa zaposlena u Domu za starije osobe

'Pa žena negdje mora raditi', veli župan Koren, a ravnateljica Doma zaključuje: 'Ona je ipak majka, žena i građanka sa svojim obavezama'


Autor: podravski.hr — 25.06.2013. / 10:09 Aktualno

KOPRIVNICA – Helga Jug (nekad u SDP-u, danas u HSS-u), najpoznatiji politički prebjeg u županiji, zaposlena je u Domu za starije i nemoćne u Koprivnici! Radit će na porti Doma, mijenjajući stalno zaposlene, a plaća će joj biti 2800 kuna.
– Sreća joj se osmjehnula samo privremeno. Radit će za nešto više novca nego pojedini umirovljenici primaju mjesečno, a ona je ipak majka, žena i građanka sa svojim obavezama – objasnila je Vesna Križan, ravnateljica Doma.
U Helginom zaposlenju ne vidi nikakvih sukoba interesa, niti pogodovanja. Javnog natječaja nije bilo. Župan Darko Koren (HSS) tvrdi da nije znao da je njegova stranačka kolegica zaposlena u županijskoj instituciji kojom upravlja HSS.
– Pa žena mora negdje raditi – vadi se Koren, dok Helga Jug nije odgovarala na naše pozive.
Helga Jug bila je do 2010. godine slabo poznata SDP-ova vijećnica u Županijskoj skupštini. U središte pozornosti dospjela je kada je digla ruku za županijski proračun za 2011. godinu. Svojim glasom osigurala je većinu i daljnju vlast HSS-u i HDZ-u u Županijskoj skupštini te postala najpoznatiji politički prebjeg.
Potom je napustila SDP, učlanila se u HSS i za nagradu dobila posao u Srednjoj školi u Koprivnici, kojoj je na čelu bio Zdravko Sabolek iz HSS-a. No, nakon javne bure bura oko njezinog zapošljavanja, nakon svega nekoliko mjeseci daje otkaz. Lani je izabrana za predsjednicu sokolovačkog HSS-a te je bila kandidatkinja za načelnicu na lokalnim izborima.