Ukidamo kvote strancima, Indijci u niskom startu čekaju na polazak za Hrvatsku

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Iz Hrvatske gospodarske komore objavili su kako je Hrvatska u deset godina ostala bez nevjerojatnih pola milijuna radnika! “Na skupu u Hrvatskoj gospodarskoj komori u Rijeci predstavljene su mjere kojima bi se taj trend zaustavio, a jedna od najvažnijih gospodarstvenih je najavljeno ukidanje kvota za strane radnike.”, piše RTL.

“Nedavno sam bio u Dubaiju, na razgovoru s 20 ljudi, oni su većinom iz Pakistana, Indije i oni su spremni doći u Hrvatsku. Oni su spremni doć u EU raditi. Meni dolazi devet ljudi raditi, ja otvaram novi japanski restoran i tamo će raditoi 14 ljudi”, kaže Stipe Dunatov, opatijski ugostitelj za portal RTL-a.

Davorko Vidović, savjetnik HGK za radnu politiku kazao je kako smo 200.000 radnika izgubili prirodnim putem, a čak 300.000 migracijama. Dodajmo i kako je lani u Hrvatskoj radilo oko 40.000 stranaca, a izdano je 65.000 dozvola. Od sredine ove godine kvota, izgleda, neće biti.

FOTO Ilustracija / IKAN

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI