UKINUT ZATVOR Otac teško bolesne kćeri pušten na slobodu, ali podignuta je optužnica

Istražni zatvor je ukinut, ali moramo uložiti žalbu na optužnicu - kaže odvjetnik


Autor: podravski.hr — 28.02.2018. / 11:47 Aktualno

Dragan Dolenec zadovoljan je odlukom (fotografija s početka suđenja)

Odlukom Općinskog suda u Koprivnici, otac teško bolesne curice Dragan Dolenec, osumnjičen da je telefonom nazvao ured predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i prijetio da će baciti bombu na zagrebački KBC Rebro i zaklati liječnika, pušten je danas da se brani sa slobode. No, optužnica protiv njega ipak je podignuta.
Podsjetimo, prvi je o svemu PISAO PODRAVSKI.HR i time pokrenuo lavinu reakcija pa je reagirala i hrvatska predsjednica koja je hrabru djevojčicu Vanesu odmah posjetila u bolnici.
Dragana je na ulazu u sud pričekao otac Vlado s kojim se pozdravio i prepraćen je natrag u varaždinski istražni zatvor gdje se morao ‘razdužiti’. Prije odlaska iz koprivničke Palače pravde, Dragan Dolenec je rekao kako se puštanjem na slobodu osjeća malo mirnije.
– Prvo moram posjetiti djecu u Zagrebu, a što se Vanese tiče, imamo daljnje planove oko njezinog liječenja. Uglavnom, imamo puno posla – kazao je Dragan Dolenec, otac teško bolesne Vanese (14) kojoj je prijeko potrebna operacija.
Na pitanje zašto je nazvao ured predsjednice, Dragan Dolenec je odgovorio kako nikome nije prijetio, a da se na poziv odlučio jer više nije imao drugog rješenja.
– Nisam nikome prijetio, nazvao sam ured predsjednice da se nešto ubrza i pokrene – rekao je Dragan prije nego što su ga pravosudni policajci požurili u službeno vozilo kojim je prebačen u varaždinski zatvor po stvari.
Draganov odvjetnik Krunoslav Vuljak objasnio je kako je njegov klijent pušten zato što je psihijatar procijenio kako ne predstavlja opasnost za okolinu.
– Postupak će tek krenuti, ali od ovog trenutka moj klijent se brani sa slobode. To je najvažnija stvar, ukinut je istražni zatvor. Iz nalaza i mišljenja psihijatrijskog vještaka proizlazi da Dolenec nije opasan za nikoga, da nikakve prijetnje ne bi realizirao niti počinio teže djelo, a tek sada krećemo u borbu da dobijemo oslobađajuću presudu. O pojedinostima predmeta ne mogu govoriti, ovo je samo odluka koja se tiče istražnog zatvora. Optužnica je podignuta, rok za odgovor na optužnicu nam teče. Hoće li sud nakon toga potvrditi optužnicu ili neće, na vijeću je Općinskog suda u Kopivnici. Ukoliko optužnica bude potvrđena, Dolenec će pred raspravnog suca gdje će se izvoditi svi dokazi glede njegove krivnje ili nedužnosti – rekao je odvjetnik Krunoslav Vuljak. (ke)
FOTO: NIKOLA WOLF