UKINUTA TJERALICA Žena nakon presude: ‘Promijenila sam bravu i spavam s nožem ispod kreveta. Moj bivši je mafijaš’

S obzirom da je donesena presuda, sud mu je ukinuo zatvor koji je bio određen nakon prijave prijetnje


Autor: podravski.hr — 01.05.2018. / 15:35 Crna kronika

Ilustracija / Palača pravde u Koprivnici

Miroslav (38) iz okolice Đurđevca osuđen je na deset mjeseci uvjetnog zatvora jer je suprugu nazvao telefonom i zaprijetio da će “ubiti nju, njezina brata i oca, dignuti im kuću u zrak, a zajedničko dijete uzeti i poslati u dom”. Prema nepravomoćnoj presudi Općinskog suda u Koprivnici, kod supruge je to “izazvalo osjećaj straha, ugroženosti, nespokojstva, bojazni za vlastiti život i život njoj bliskih osoba”.
No, Miroslav je cijelo vrijeme u bijegu i nedostupan hrvatskom pravosuđu. Navodno je u Njemačkoj. S obzirom da je donesena presuda, sud mu je ukinuo zatvor koji je bio određen nakon prijave kaznenog djela prijetnje, a više nije na snazi ni tjeralica.
Potresena supruga na sudu je svjedočila kako joj je još u veljači 2014. rekao da ide raditi u Njemačku, a povremeno je sve do kraja 2015. dolazio kući.
– Prilikom posljednjeg posjeta pričao mi je o nekim problemima koje ima u Njemačkoj i rekao da postoji mogućnost da sam zbog tih problema ja i dijete u opasnosti i da ga zbog toga ne zovem. Bila sam u strahu i nekih dva mjeseca nisam ga zvala, a budući da se ni on meni nije javljao, bila sam zabrinuta pa sam nazvala Konzulat i obavijestila policiju koja je za njim raspisala potragu. No, u siječnju 2016. konačno me nazvao i izvrijeđao. Rekao mi je je da ga “skinem” s internetskih stranica jer ću nastradati i ja i dijete. Pričao mi je da živi sa drugom – svjedočila je žena.

Ispričala je također kako se na Uskrsni ponedjeljak pred kućom u kojoj živi s djetetom zaustavio nepoznati automobil iz kojeg je izašla osoba odjevena u crno

S njime nije kontaktirala sve do svibnja iste godine. Tada je, kako ističe, opet nazvao i zaprijetio “da će ubiti nju, brata i oca, da će dignuti kuću u zrak i da će joj uzeti dijete te da će ga poslati u dječji dom”.
– Vikao je i nesuvislo govorio. On je sklon agresivnim istupima, psihijatrijski je liječen i ima problema s drogom i alkoholom pa sam u velikom strahu. Promijenila sam bravu na vratima, spavam s nožem pored kreveta jer je on opasna osoba. Poznajem ga dobro, on bi sad opet mogao doći u Hrvatsku. Mislim da je povezan s mafijom, znam to još dok smo živjeli zajedno – dio je šokantnog iskaza nesretne supruge.
Ispričala je također kako se na Uskrsni ponedjeljak pred kućom u kojoj živi s djetetom zaustavio nepoznati automobil iz kojeg je izašla osoba odjevena u crno. Nakon što je razgovarala s njezinom kćeri koja je u to vrijeme bila ispred kuće, utvrdila je da je “ta osoba poslikala dijete te se boji da je to možda povezano s Miroslavom”.
Kaže kako joj je i tijekom braka prijetio da će dignut kuću u zrak jer je on bio u ratu i “da mu je specijalnost dizanje kuća u zrak”.
Miroslav je, dakle, osuđen na deset mjeseci uvjetnog zatvora s rokom kušnje od dvije godine. Nije poznato hoće li se žaliti na presudu. (rm)
FOTO: ILUSTRACIJA