Ukrali im životne ušteđevine: ‘Htio bih samo da se nađe Gogin novac!’

Više od mjesec dana prošlo je od provale i krađe u Ludbregu kada je nepoznati počinitelj provalio u kuću u vlasništvu 53-godišnjakinje i otuđio iznos čija suma sadrži šest znamenki, a ukradene su dvije životne ušteđevine, jedna u vlasništvu vlasnice kuće Gordane Čok i druga u vlasništvu 69-godišnjeg muškarca Antuna Gala. Sve se dogodilo u prijepodnevnim satima. Gordanu znaju brojni Ludbrežani jer godinama radi u poznatom objektu Mali Pariz, dok je Antun vlasnik objekta.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Krađa se dogodila prijepodne i očito su znali da nikoga nema doma. Lopov je ušao kroz prozor i otišao direktno do prostorije gdje je bio novac. Nakon toga je kroz vrata izašao van jer se radi o protuprovalnim vratima koja se iznutra mogu otvoriti i kada se izađe van, automatski se zaključavaju pa ništa nije izgledalo sumnjivo – rekao je Antun.

Gordana je ostala bez životne ušteđevine

Da novca nema, shvatila je Gordana kada je popodne došla s posla pa je najprije zvala Antuna, a onda i policiju koja je došla, napravila očevid, no do danas nema nikakvih povratnih informacija.

– Kada sam došla s posla, nisam najprije ni obraćala pažnju jer je sve bilo na mjestu, jedino su mi vrata od prostorije koja su inače uvijek otvorena do kraja bila na pola pa sam zato pogledala unutra i vidjela da fali novac. Policija je napravila očevid, bili su neki tragovi na podu, nešto se vidi na snimkama s obližnjih nadzornih kamera, ali dosad nikakvih informacija nemamo i ništa se ne događa – rekla je Gordana.

Počinitelj je očito bio posebno drzak jer se kuća nalazi stotinjak metara od policijske postaje, a on je usred bijela dana odlučio opljačkati je. Zbog svega Antun i Gordana vjeruju kako se radi o nekome tko im je bio blizak i tko je znao raspored kuće i mjesto gdje je novac, a kažu kako to nije mnogo ljudi. Nadaju se da će policija uspjeti pronaći počinitelja jer se radi o prilično velikoj svoti za koju su štedjeli cijeli život. 

Antun Gal ostao je bez veće svote novca

– Ne znam hoće li se nešto pronaći, nemamo nikakve povratne informacije, kao da se ništa nije dogodilo. Ja osobno sumnjam na nekoga, ali to mi ništa ne znači. Samo bih htio da se nađe Gordanin novac jer znam koliko je dugo radila i štedjela da bi netko to uzeo u pet minuta. Svi sad pitaju kako smo i zašto to držali doma, ali tako je kako je, očito smo vjerovali kome nismo trebali – rekao je na kraju Antun.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI