Ukrao gotovo milijun kuna vrijednu ambalažu, drugi odavao tajne podatke

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici pred Općinskim sudom u Koprivnici podiglo je optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana, obojica 43-godišnjaci, zbog počinjenja kaznenih djela pronevjere, prikrivanja i povrede tajnosti postupka.  

-Prvookrivljenika se optužnicom tereti da je u srpnju i kolovozu 2020. godine u Koprivnici, kao vozač teretnog vozila zaposlen u obrtu koji je obavljao usluge prijevoza ambalaže pića, u pet navrata preuzeo veću količinu ambalaže u skladištima u Puli i Rijeci, a potom ambalažu nije prevezao u skladište u Koprivnici, već ju je neovlašteno uzeo i zadržao za sebe (više od 3500 komada bačava, nosiljki za boce i europaleta i 35.200 komada boca ukupne vrijednosti veće od 915.000,00 kuna). Drugookrivljenika se tereti da je u srpnju i kolovozu 2020. godine u Koprivnici i Virju, u pet navrata kupio od prvookrivljenika svu navedenu ambalažu iako je znao da prvookrivljenik samo prevozi ambalažu i da ona nije njegovo vlasništvo.
Drugookrivljenika se tereti i da je 27. listopada 2020. putem mobitela na društvenoj mreži objavio tri fotografije dokumenata pouke o pravima, naloga o pretrazi i zapisnika o pretrazi koji su mu predani kao osumnjičeniku tijekom provođenja izvida, iako je prethodno bio upozoren da je postupanje tijekom izvida tajno i da odavanjem tajne čini kazneno djelo, priopćili su koprivnički tužitelji.

foto: Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI