Ulaganje u budućnost: Potpisan ugovor o gradnji sportske dvorane Osnovne škole Đuro Ester

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Danas, 12. listopada, održalo se svečano potpisivanje ugovora o gradnji u sklopu projekta “Izgradnja školske sportske dvorane Osnovne škole Đuro Ester u Koprivnici”.

Ugovor je u ime Komunalca potpisala Nataša Tetec, predsjednica Uprave Komunalca te Miro Habijanec, predsjednik Uprave Radnika.

Svečano potpisivanje otvorio je gradonačelnik Grada Koprivnice Mišel Jakšić. Istaknuo je kako je jako sretan što će radove izvoditi lokalni izvođač Radnik iz Križevaca.

“Ovime pokazujemo koliko nam je važno ulaganje u obrazovni sustav, ulaganje u našu osnovnoškolsku i srednjoškolsku infrastrukturu. Naravno ne smijemo tu zaboraviti ni Sveučilište Sjever ni naše vrtiće i to samo ponovo pokazuje koliko je Grad Koprivnica sa svim svojim službama okrenut prema tome da taj standard, koji je već danas visok, svakodnevno dižemo na jedan veći nivo jer nema gospodarskih iskoraka, nema napretka ako nećemo ulagati u onu najvažniju stvar za konkurentnost i inovativnost, a to je obrazovanje”, rekao je Jakšić te dodao kako je “ovaj projekt, osim ulaganja u obrazovnu infrastrukturu, pokazao kako je došao kraj razduživanja i poslagivanja financija da bismo mogli izvesti sve one velike kapitalne projekte koji su se desetljećima čekali. Imali smo snažnu kontrolu naših rashoda što nam je omogućilo da možemo reći da imamo nikad snažniji, nikad stabilniji, ali nikad na zdravijim osnovama posložen proračun Grada Koprivnice i svih naših poduzeća.”

Predsjednica Uprave Komunalca, Nataša Tetec, osvrnula se na tehničke detalje same dvorane.

“Sportska zgrada se sastoji od dva dijela: dvorane i zajedničkih prostorija, a to su ulaz, svlačionice, sanitarni dio i sve ostalo. U dvorani će biti iscrtano pet različitih sportskih terena: glavno košarkaško, rukometno i malonogometo igralište te dva manja košarkaška igrališta za trening i jedno manje igralište za odbojku. Također, tu će biti i sve ono što je potrebno za odvijanje školske i vanškolske nastave”, rekla je te dodala kako će dvoranu održavati Komunalac.

Ugovor su potpisali predsjednik Uprave Radnika Miro Habijanec i predsjednica Uprave Komunalca Nataša Tetec

Za kraj je predsjednik Uprave Radnika Miro Habijanec pojasnio što će zgrada sadržavati i kakva će joj biti konstrukcija.

-Imamo oko 1200 kvadrata sportskog terena i oko 200 kvadrata aneksa za spomenutih pet sportskih aktivnosti. Konstrukcija dvorane je jedna lučna školjka od slovačkog modela Hupro. To su čelični zaobljeni limovi lučnog oblika nosivosti debljine oko dva milimetra s termoizolacijskim panelima od 15 centimetra. S tim su postignuti visoki standardi i jedna brza gradnja – napomenuo je Habijanec te dodao kako je planirano vrijeme trajanja projekta sedam mjeseci, no kako se nada da će prilike dozvoliti da se on završi i ranije. Ugovorena cijena je oko 10,5 milijuna kuna.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI