Ulov koji je uzbunio ribiče: Senad ulovio rekordnu štuku, pa ‘osladio’ ukućane mesom

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Senad Bogdan iz Imbriovca pohvalio nam se kako je početkom lipnja u Selnici Podravskoj, na starom toku rijeke Drave, ulovio pravu kapitalku, vlastitu rekorderku –  štuku od čak 20 kilograma.

-Vagali smo ju na 20 kilograma, a dugačka je oko 130 centimetara – priča nam Senad Bogdan, inače, kako kaže, iskusni dugogodišnji ribič koji obožava spin ribolov i odlazi samo na Dravu jer mu je tamo najljepše.

Senad: Imala je 20 kilograma

Štuku su, rekao je, uzeli i već su ju i kušali. Senad nam je kazao kako je bila vrlo slasna, a i inače štuke voli ili ispeći ili ubaciti u fiš.

– Ulovio sam ju rapalom koju inače često koristim. Bacao sam nekih 20 minuta do pola sata i onda sam osjetio griz –  prepričava dojmove svog najvećeg ulova i kazuje kako je borba s kapitalkom trajala oko 15-ak minuta.

– Nije bilo problema, iako sam bio sam u ribolovu –  dodaje.

Otkrio nam je i kako, uz štuke, često lovi i mrene, a poslao nam je i fotografiju tog kapitalnog primjerka. Za ulov se brzo pročulo u ribičkim krugovima, neki su rekli da ju je morao pustiti, dok su neki oprezni u izjavama.

Ivica Sabolić, predsjednik Zajednice sportsko-ribolovnih klubova Koprivnica, kazao nam je kako svaka zajednica ima svoju ribolovnu osnovu, a iz ovog slučaja teško je odrediti je li štuka ulovljena na našem ili području susjedne županije s obzirom na to da je Selnica Podravska i stari tok Drave „širok pojam“. No, otklonio je sumnje o „ulovu“.

– Šarane od deset kila i više moramo puštati u vodu. Za štuke takva odredba ne postoji. No, štuka je zaštićena lovostajem pa se svaki primjerak teži od pet kilograma mora pustiti. Mogao ju je eventualno prijaviti kao kapitalan ulov pa bi dobio određeno priznanje – rekao nam je Ivica Sabolić i kazao kako „20 kilograma“  treba uzeti sa zadrškom.

-Ako je to štuka od 20 kilograma, onda je to hrvatski rekord, pa i šire –  rekao je Sabolić i dodao da nije neuobičajeno da se love kapitalni primjerci od 10-ak kilograma i više, no za ovo je prvi put čuo.

S lijepim primjerkom mrene

Ribočuvar Stjepan Blažic ističe da po našoj županijskoj gospodarskoj osnovi ribe koje su pod zaštitnim mjerama, poput štuke, teže od pet kilograma, treba odmah pustiti natrag u vodu.

– Mogao ju je prijaviti kao kapitalan ulov. No, koliko ja znam, takva prijava nije došla do nas –  kazao nam je Stjepan Blažic.

FOTO Privatan album

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI