Ulov o kojem se priča danima: Igor namamio pravog kapitalca

Koprivnički ribič Igor Kolarić prošli je tjedan na rijeci Dravi nedaleko od Legrada ulovio dosad najveću ribu u svojoj ribičkoj karijeri, koja traje praktički od početka njegova života. Iako se ne radi o primjerku koji spada u najveće ulove ove vrste riba, som od 35 kilograma Igoru je važan kao da je izvukao dvostruko težu ribu jer mu je to najveći ulov u životu.

Ova je priča objavljena u tiskanom izdanju Podravskog lista u ponedjeljak…

– Bilo je to vrlo lijepo iskustvo kada je som zagrizao. Borba je trajala oko pola sata. Tada sam ga uspio dobiti do obale. No, sumnjam bih ga uspio izvaditi da nije bilo moje supruge Katarine, koja je spremno skočila u vodu i uhvatila ribu. Nije pokazala niti najmanji strah – objasnio je Igor Kolarić.

Kako smo već spomenuli, Igor je od najmanjih nogu u ribolovu kojim ga je „zarazio“ njegov otac. Do prije nekoliko godina Igor je preferirao šaranski ribolov, ali zbog obveza i nedostatka vremena sada prvenstveno „blinka“ i to isključivo na soma, dakle jačim priborom.

– Ono što je bilo zbog nedostatka vremena, sad je zbog doživljaja. Rijetko se što može usporediti s osjećajem kad te „lupi“ adrenalin kada varalicu zagrize moćna i snažna riba kao što je som. Kao šaranaš također sam imao uspjeha u lovu riba težih od 25 kilograma, ali ovo je drukčije. Sve u svemu, obožavam ribolov – objasnio je Igor Kolarić, koji je dodao da se nada da ovaj som neće biti najveći ulov njegova života te da će uloviti i veći.

Pribor na koji je Igor ulovio soma je sljedeći: štap je Black arrow 80g, rola Penn slammer 560 i upredenica 0,40mm. Varalica je bila glavinjara domaće izrade.

FOTO Privatan album

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI