Ulov života: Damir je nakon sat vremena borbe iz Šoderice izvadio pravog kapitalca

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Zasigurno će koprivnički ribič Damir Bebek pamtiti prošli četvrtak do kraja života, jer je vrlo vjerojatno tada ulovio svoj ulov života, šarana teškog 25,6 kilograma. Damir je kao i nebrojno mnogo puta do tada postavio štapove na omiljenoj poziciji na jezeru Šoderica.

Kao i svaki put, nadao se nekom ulovu ili barem potezu, da zna da je bio u ribolovu. Društvo mu je pravila njegova kći, a Damir je zasigurno i zbog nje htio uloviti ribu kako bi i ona doživjela uzbuđenje koje ribiči doživljavaju kod drila. To što su čekali su i dočekali, ali i još malo više od toga. Negdje oko 9.30 Damirov alarm na štapu je podivljao, a tad je krenula duga borba između čovjeka i snažne ribe.

– Trajalo je to dugo. Otkad sam zategnuo štap, ušao u čamac, do vremena kada sam izvadio ribu, prošlo je oko sat vremena. Radilo se o vrlo snažnoj ribi koja me vozala po jezeru. Sretan sam na kraju što sam ju ipak uspio sam izvaditi. Odmah sam zvao predsjednika kluba, a član sam u ŠRK-u Amur Drnje-Botovo, kako bi mi bio svjedok jer planiram ribu prijaviti za najulov godine, natječaj koji organizira Ribolovni savez. Zahvaljujem i ljudima iz kluba koji su došli posvjedočiti i koji su me fotografirali – objasnio je Damir Bebek događaj koji  se zbio prošlog četvrtka.

Inače, radi se o jednom od najvećih ulova šarana na našem području. Uspjeh je još veći jer se radi o ljuskavom šaranu, tz. divljaku, kojega ribiči više cijene nego šarana golaća, jer je rjeđi i ovako veliki primjerci rijetko se love.

– Naravno, zbog poštovanja prema kapitalnoj ribi, šarana sam nakon vaganja i  fotografiranja odmah neozlijeđenog vratio u vodu – naveo je Damir Bebek.

FOTO ŠRK Amur Drnje Botovo

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI