Ulov života: Damir je nakon sat vremena borbe iz Šoderice izvadio pravog kapitalca

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Zasigurno će koprivnički ribič Damir Bebek pamtiti prošli četvrtak do kraja života, jer je vrlo vjerojatno tada ulovio svoj ulov života, šarana teškog 25,6 kilograma. Damir je kao i nebrojno mnogo puta do tada postavio štapove na omiljenoj poziciji na jezeru Šoderica.

Kao i svaki put, nadao se nekom ulovu ili barem potezu, da zna da je bio u ribolovu. Društvo mu je pravila njegova kći, a Damir je zasigurno i zbog nje htio uloviti ribu kako bi i ona doživjela uzbuđenje koje ribiči doživljavaju kod drila. To što su čekali su i dočekali, ali i još malo više od toga. Negdje oko 9.30 Damirov alarm na štapu je podivljao, a tad je krenula duga borba između čovjeka i snažne ribe.

– Trajalo je to dugo. Otkad sam zategnuo štap, ušao u čamac, do vremena kada sam izvadio ribu, prošlo je oko sat vremena. Radilo se o vrlo snažnoj ribi koja me vozala po jezeru. Sretan sam na kraju što sam ju ipak uspio sam izvaditi. Odmah sam zvao predsjednika kluba, a član sam u ŠRK-u Amur Drnje-Botovo, kako bi mi bio svjedok jer planiram ribu prijaviti za najulov godine, natječaj koji organizira Ribolovni savez. Zahvaljujem i ljudima iz kluba koji su došli posvjedočiti i koji su me fotografirali – objasnio je Damir Bebek događaj koji  se zbio prošlog četvrtka.

Inače, radi se o jednom od najvećih ulova šarana na našem području. Uspjeh je još veći jer se radi o ljuskavom šaranu, tz. divljaku, kojega ribiči više cijene nego šarana golaća, jer je rjeđi i ovako veliki primjerci rijetko se love.

– Naravno, zbog poštovanja prema kapitalnoj ribi, šarana sam nakon vaganja i  fotografiranja odmah neozlijeđenog vratio u vodu – naveo je Damir Bebek.

FOTO ŠRK Amur Drnje Botovo

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI