Ulov života za rođendan: Naš Danijel je izvukao neviđenog kapitalca

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Kada bi se u tri riječi trebalo objasniti što se dogodilo Danijelu Nemčiću prošlog tjedna na jezeru Betonara, onda bi se moglo reći „40 za 40“. Danijel je, naime, nedavno proslavio 40. rođendan, a prije desetak dana ulovio je kapitalni primjerak ribe težak točno 40 kilograma. No, tu zanimljivosti oko ove lijepe ribičke priče ne staju. Naime, Danijel je ulovio ribu tolstolobik, što je izrazito rijedak ulov među ribičima, posebice onima koji koriste legalne načine slatkovodnog ribolova.

Ova lijepa ribička priča objavljena je u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Išao sam na ribolov šarana i kanio sam uloviti ribu od nekoliko kilograma. Nikako nisam očekivao da ću naletjeti na ulov života. Upravo zbog toga imao sam i lagani pribor – objasnio je Danijel Nemčić.

Baš zbog pribora, izvlačenje ove ribe bilo je također posebna avantura koja je trajala oko sat vremena.

– Ovaj pribor ne bi izdržao da sam išao agresivno na ribu, morao sam popuštati i dopustiti ribi da ide gdje hoće, u suprotnom bi mi sve potrgala. Ovakvu snagu do sada nisam osjetio te je dril bio spektakularan. Nakon borbe ipak sam uspio i ribu izvukao, ali bio je to sat borbe koja je mogla otići u oba smjera – objasnio je Danijel svoju ribičku pustolovinu. Riba je ulovljena na jezeru Betonara nedaleko od Đelekovca, gdje je nakon fotografiranja natrag i završila.

– Nisam je niti izmjerio koliko je duga jer samo htio što prije nakon vaganja vratiti je u vodu, kako bi možda i neki drugi ribič imao priliku boriti se s  ovakvim kapitalcem – objasnio je Danijel svoj postupak s kapitalnom ribom.

Tolstolobik je rijedak ulov jer se hrani planktonom, ali ne uzima krupnije mamce i većina ionako rijetkih ulova je slučajna.

– Kada se dogodio griz, izgledao mi je kao klasičan potez, ali kada sam izvadio ribu, ona je bila uhvaćena za leđnu peraju. Udica se dobro primila te sam  upravo zbog toga uspio izvući svoj ulov života – objasnio je Danijel, koji je dodao da je rekreativni ribič kojemu su ovakvi događaji na vodi zapravo razlog zašto ide u ribolov.

– Preferiram ribolov na grabežljivce, ali kako sam obrtnik, imam mnogo obveza i ponekad ne stignem, recimo, loviti kedere, tako da odlazim i na šaranski ribolov koji također volim. Na natjecanja ne idem, a ribolov koristim kao relaksaciju od brojnih obaveza i mogu reći da boljeg opuštanja nema – zaključio je Danijel Nemčić.

FOTO Privatna arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI