Ulovio kapitalku: Varalica zeleni kanibal pokazala se kao pun pogodak

Vladimir Ivančan (66) iz Molva prošli je tjedan na grabi u Sekulinama ulovio kapitalnu štuku. Ulov je, kaže Vladimir, vagnuo nešto malo više od šest kilograma, a dužina štuke je 85 centimetara.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Nedavno sam nabavio varalicu zeleni kanibal koja se u ovom slučaju pokazala kao pun pogodak. Prije mjesec dana na istoj sam grabi „zakačio“ kapitalca, ali na kraju mi se ta riba otrgnula. Možda je to bila baš ta štuka koju sam sad ulovio – priča nam Vladimir Ivančan.

Dugo je, dodaje on, vagao što će učiniti s ulovom jer kao strastveni ribič skoro uvijek vraća ribe u vodu. No, kako je štuka grabežljivac, Vladimir je na kraju ipak odlučio zadržati kapitalca.

– U toj maloj grabi u kojoj sam ulovio ima sitne ribe i kako bih spasio taj „fond“, odlučio sam prekršiti svoje ribičko pravilo. Sad barem malo mogu odahnuti sitne ribe – kaže Vladimir Ivančan.

Ribolov mu je velik hobi od ranog djetinjstva. S prijateljima je, kaže on, odrastao na kanalu Bistra nedaleko od Molva pa im je ribolov bio glavna zanimacija.

– Mi nismo imali mobitele i računala i za nas su odlasci na Bistru bili najveća uživancija – kaže Vladimir Ivančan.

Glavno zanimanje Vladimiru je slikarstvo pa svakodnevno odlazi u Sekuline i na Dravu jer u prirodi najlakše pronalazi motive za svoje slike.

– Ribolov mi prvenstveno služi za opuštanje i za „hvatanje“ prirodnih idila koje fotografiram, a potom i prenosim na platno. Zato se ne zamaram ulovima i najvažnije mi je što više boraviti u prirodi – zaključio je Vladimir Ivančan.

Privatna arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI