Umalo kobna havarija iskusnog dravskog vuka: Spasili su mene i Paška, ali gliser…

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Izlet gliserom po Dravi umalo je bio koban za Nikolu Gjaića (76) iz Legrada, koji je doživio takvu havariju da njegov gliser nisu uspjeli spasiti ni pripadnici HGSS-a. Nikola se, kao iskusni poznavatelj toka rijeke Drave, zaputio do ušća Drave u Dunav, dakle do Aljmaša, ali plan je bio nastaviti i dalje, jer ovaj iskusni Dravski vuk ima prijatelje diljem Hrvatske, te doći i do Zelenog otoka pokraj Osijeka.

No, sve se završilo oko Novog Virja. Nikola je doživio pravi brodolom i zauvijek izgubio svoj gliser vrijedan više od 20.000 kuna, ali i osobne dokumente te poveću svotu gotovine.

– Bila je to kriva procjena, priznajem. Radi se o brzoj plovidbi, što znači da sam išao 15 kilometara na sat. Izabrao sam ući u krivinu vanjskim lukom. Nisam vidio da je Drava odnijela jednu vrbu pod vodu. Kada sam naletio na nju, to me zanijelo te sam završio u rašljama drugog drveta – objasnio je Nikola Gjaić.

Nikola i Paško spašeni su

Ova nezgoda bila je tako intenzivna da je Nikolin čamac završio okomito u vodi,  motor oko dva metara ispod vode, dok je Drava u tom predjelu duboka oko pet metara.

– Kad sam poslije razmislio, ova nesreća mogla je završiti fatalno i za mene i mog psa Paška koji je bio sa mnom u čamcu. Vrlo me lako grana mogla pogoditi u glavu. Izgubio bih svijest i više me ne bi bilo. Ipak, zbog jedne stvari najviše sam sretan, što je moj pas Paško živ i zdrav. On je 15 minuta čekao na grani na koju se uspio popeti da dođemo do njega – rekao je Nikola Gjaić.

Sasvim slučajno po Dravi su u to vrijeme prolazili pripadnici HGSS-a koji su Nikoli priskočili u pomoć. Pobrinuli su se oko Nikole i njegova psa Paška, no čamcu nije bilo spasa.

– Mislim da je moj gliser zauvijek izgubljen, a da ga se ide izvlačiti, bilo bi preopasno. Zaglavio se na takav način da ga je gotovo nemoguće izvući – objasnio je svoju havariju Nikola Gjaić.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI