UMALO POGINULA Čuvala kokoši kad joj je pored glave proletio metak

Stalno dolaze, kradu mi drva, neki dan su mi ukrali grožđe s trsova. Pa ne možemo ih se otarasiti


Autor: podravski.hr — 19.11.2017. / 9:42 Aktualno

Supružnici strahuju za život zbog neodgovornih pojedinaca

Stjepan i Anđelka Kolarić već neko vrijeme žive u velikom strahu.

– Neki dan sam skoro poginula. Čuvala sam kokoši kad je jako blizu mene proletio metak. Taj čovjek nije bio niti 50 metara od mene, a metak je završio u našem krovu – rekla je Anđelka koja je rekla da se to događa već pet godina, a nedavno su čuli nekoga kako puca vrlo blizu njihove kuće s puta koji prolazi šumom.

U strahu su otkako su se u šumi koja okružuje njihovu kuću počeli pojavljivati krivolovci koji, u potrazi za divljači, pucaju u smjeru njihove kuće.

– To su krivolovci koji love vjerojatno srne i uopće ih nije briga živi li tu netko ili ne. Dolaze ujutro, dolaze popodne, više nismo sigurni. Pa što da mi je ženu upucao? – pita se Stjepan koji živi sa suprugom u Vlaislavu u Općini Novigrad Podravski. Požalio se i na lopove s kojima također imaju puno posla.

– Stalno dolaze, kradu mi drva, neki dan su mi ukrali grožđe s trsova. Pa ne možemo ih se otarasiti. No, to su uvijek male vrijednosti pa policiji nismo prijavili, no nakupilo se toga – zaključio je Stjepan.

Slavko Frankol, predsjednik Lovačke udruge Jelen iz Draganovca koja upravlja lovištem u kojem žive Kolarići, kaže kako za ovaj slučaj nije znao, no istražit će to sa svojim lovnikom.

– Na policiji je da se obračuna s krivolovcima, toga je oduvijek bilo i uvijek će biti, a mi lovci ne možemo puno napraviti. Mi se strogo držimo zakona prema kojem ne smijemo pucati na 200 metara od naselja, a taj dio Vlaslava osobito izbjegavamo jer ima puno vinograda, ali i kuća u kojima ljudi stalno stanuju – rekao je Frankol.

Kako kaže, članovi društva Jelen jako paze, posebno ujesen kad u šumi ima mnogo ljudi, a svaki izlazak evidentiraju.

– Radi se o krivolovcima koji love srneću divljač i nažalost tu smo nemoćni, no svakako ću se još raspitati o ovom slučaju Kolarićevih – zaključio je Frankol. (sm)

FOTO: Nikola Wolf