UMALO SE IZVUKLA: Posudila novac od prijatelja, dosjetila se kako ga ne vratiti

Podravski list profile

Žena (37) iz Pitomače u travnju prošle godine posudila je novac od poznanika koji nikada nije vratila. Poznanik od kojeg je posudila novac ju je kazneno prijavio, a 37-godišnjakinja je nedavno nepravomoćnom presudom Općinskog suda u Virovitici proglašena krivom zbog prijevare.

Prema presudi, 37-godišnjakinja je lažno predočila poznaniku da joj treba novac za popravak automobila i da će ga vratiti u roku od 20 dana. Kao potvrdu mu je potpisala izjavu o posudbi novca iako je, prema presudi, unaprijed odlučila kako mu novac neće vratiti. Poznanik joj je naivno povjerovao i na ruke dao 2000 kuna koliko ga je tražila.

– Planirala sam mu vratiti taj novac od socijalne pomoći koju primam, no kako su mi je ukinuli, više nisam imala otkud vratiti. Kada mi je nakon 20 dana stigla poruka da vratim novac, bilo mi je neugodno reći da nemam otkuda vratiti novac. Novac nisam vratila, ne znam otkud i bi kada suprug i ja ne radimo. Auto za koji sam posudila novac stari je golf u vlasništvu mog kuma. Kako smo suprug i ja prouzročili kvar, morali smo ga popraviti – rekla je na sudu okrivljena Pitomačanka.

Muškarac od kojeg su posudili novac rekao je da je ugovor o posudbi novca stavio u vitrinu, no on je netragom nestao. Prevareni muškarac sumnja da mu je upravo okrivljena 37-godišnjakinja ukrala ugovor.

– Mjesec dana nakon što sam joj poslao pismo s kopijom ugovora kojim sam tražio povrat novca, primijetio sam da ugovora u vitrini više nema. Sumnjam da mi je ušla u kuću kroz nezaključana vrata i uzela ga – rekao je na sudu prevareni muškarac.

Sutkinja Jasna Delić Janković 37-godišnjakinju je proglasila krivom, osuđena je na osam mjeseci uvjetnog zatvora, a u roku od tri mjeseca mora vratiti 2000 kuna koje je posudila. Ako to ne učini, ozbiljno joj prijeti zatvor. (ke)

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI