Umalo tragedija kad je kćer vozio u školu: Otpala grana mogla ju je ubiti

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Stanari Markovićeve ulice požalili su nam se kako im već godinama prijeti drvored kestena koji se proteže uz njihove kuće na desnoj strani ulice gledajući u smjeru gradskog groblja. Prošlotjedna oluja istaknula je taj problem i, kako tvrdi Nenad Baneković, neposredno ugrozila živote, a sve zbog toga što drvored nije orezan, kako je to učinjeno sa suprotne strane ulice.

– Kćer sam namjeravao odvesti u školu, jer je bilo ružno vrijeme, i čekao sam je pored automobila. U taj čas nedaleko od nje srušila se velika grana sa stabla ispred naše kuće. Da je pala na nju, mogla ju je ubiti – pokazuje nam Nenad dijelove grane koju je odvukao u svoje dvorište kao „dokazni materijal“.

Također nam pokazuje suhu granu koja se drži na stablu ispred susjedove kuće i samo čeka da padne.

– Kad su orezivali drvored sa suprotne strane ulice, pitao sam djelatnike Komunalnog poduzeća hoće li orezivati i na našoj strani. Došli su pred moju kuću i ‘poštucali’ samo jednu granu, to je ništa – ljutit je stanovnik Markovićeve ulice.

Spominje i kako drvored uništava imovinu stanara te ulice. Lišće pada na krov i s vremenom ga uništava, a ne pomažu ni veliki plodovi kestena koji padaju i po kućama i po prolaznicima.

– Stalno apeliram i dobivam odgovor: budemo, budemo, ali ništa se ne događa. Nije mi jasno zašto su orezali suprotnu stranu ulice, a našu nisu – pita se Nenad Baneković.

Njegovo ogorčenje dijeli i susjed Tomo Rudnički: Normalno da bi to trebalo urediti, valjda budu najesen.

U gradskoj upravi nisu bili previše zainteresirani za problem stanara Markovićeve ulice.

– Grad Križevci uspostavio je Povjerenstvo za zelenilo, koje odlučuje o takvim stvarima, a o kojem ste već prije bili informirani – odgovorili su na naš upit hoće li se što poduzeti.

Stanari Markovićeve ulice, pak, prepričavaju slučaj od prije nekoliko godina, kad se jedan stanovnik požalio gradskoj vlasti da mu smeta stablo ispred njegove kuće. Nije prošlo dugo dok nije stigao nalog za njegovo rušenje. Taj njihov susjed, vele, bio je u familijarnim odnosima s istaknutim lokalnim političarem.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI