UMIROVLJENIČKA SUDBINA Dvorio Tita na Brijunima, a sada priznaje: “Nije me sram, trebam pomoć!”

Nije me sram ovdje stajati i javno mogu reći da nemam novac i treba mi pomoć - odlučan je on


Autor: podravski.hr — 23.12.2017. / 11:31 Aktualno

Umirovljenik Marijan Puljko priznaje da mu treba pomoć

Umirovljenik iz Koprivničkog Ivanca Marijan Puljko (68) za 35 godina radnog staža i 3,5 godine provedene na ratištu danas ima mirovinu od 1800 kuna. Nedostatno za život.
Zato je i on stao ove srijede u red za dodjelu božićnice umirovljenicima, koju je odobrila općinska uprava. Nije bio jedini kojemu 100 ili 200 kuna znači da će ovaj mjesec nešto lakše preživjeti, što će mu omogućiti da blagdanski stol ne bude oskudan. Već od ranog jutra bila je nesvakidašnja gužva u prostorijama Općine Koprivnički Ivanec. Božićnice su isplaćene u iznosu od 100 do 200 kuna, ovisno o visini mirovine koju imaju korisnici.
– Zahvaljujemo na ovoj pomoći, svaka i najmanja sitnica nama umirovljenicima dobro je došla. No ipak, kad pogledam unatrag, za sve godine rada i ratišta nemam mirovinu dostatnu za dostojan život. Nije me sram ovdje stajati i javno mogu reći da nemam novac i treba mi pomoć – odlučan je bio Marijan.
– Radio sam svašta u životu. Najviše u ugostiteljstvu, a dvorio sam i Tita na Brijunima. Da nisam u svom poslu bio dobar, ne bih došao do toga. Zato me danas nije sram reći da nemam novca, jer nemam adekvatnu mirovinu za gotovo 40 godina rada. Možda bih i imao veću mirovinu da je moja tvrtka Izvor plaćala mirovinsko osiguranje zadnjih 15 godina, ali eto nije – napomenuo je Puljko i dodao da se umirovljenici moraju sami za sebe pobrinuti.
– Neću s ovim novcem otići u gostionicu i uz pivo kukati konobarici kako nemam ništa. Umjesto toga otići ću u trgovinu i kupiti smjesu za koke nesilice. One će tada davati više jaja i tu ću zaraditi pokoju kunu, i opet će neko vrijeme, od mirovine do mirovine, nešto lakše i brže proći – objasnio je Marijan Puljko. (md)
FOTO: NIKOLA WOLF