Javio se novi podravski bogataš koji je na lotu dobio nevjerojatnih 12,5 milijuna kuna: “Ostat ću isti i živjeti kao i dosad”

Uz prosječnu mjesečnu plaću od 6000 kuna (72.000 kuna godišnje) hrvatski radnik za taj iznos mora šljakati čak 173 godine, što su četiri produktivna ljudska života (uz 40-ak godina staža)


Autor: podravski.hr — 25.09.2018. / 15:38 Aktualno

Kiosk na kojem je sretni umirovljenik uplatio dobitni listić

Hrvatskoj lutriji javio se sretni dobitnik 12,5 milijuna kuna, umirovljenik iz okolice Ludbrega, koji je golemi iznos osvojio 5. rujna uplativši 22 kune pretplate na dva kola kombinacije Lota 7. Zgoditak mu je donijelo precrtano DA za igru Joker.
– Nekoliko puta sam provjeravao brojeve na teletekstu kako bih se uvjerio da sam baš ja taj sretnik – rekao je presretni penzić.
– Gotovo uvijek igram iste brojeve. Primjerice, ovaj listić s Joker brojem igram već godinama i uglavnom uplaćujem na istom mjestu – kaže dobitnik koji je listić uplatio na kiosku u središtu Ludbrega.
Lutriji je kazao kako se neće promijeniti, trudit će se ostati isti te živjeti i dalje kako je živio dosad, no svjestan je da će mu dobitak ipak promijeniti mnogo toga u životu.
– I dalje igram. Obećavam, srest ćemo se opet na blagajni – rekao je na kraju.
Ako nemate osjećaj o kojem je iznosu zapravo riječ, možda će vam poslužiti naša usporedba. Naime, uz prosječnu mjesečnu plaću od 6000 kuna (72.000 kuna godišnje) hrvatski radnik za taj iznos mora šljakati čak 173 godine, što su četiri produktivna ljudska života (uz 40-ak godina staža). Jasno, pritom baš svaku kunu mora stavljati na stranu.
Ipak, od 12,5 milijuna kuna dobitka 30 posto ide na porez državi, tako da će mu Ministarstvo financija uzeti oko 3,8 milijuna, pa će mu na račun sjesti oko 8,7 milijuna kuna.
U Ludbregu je već pao jedan Joker, ali u znatno manjem iznosu. U travnju 2011. godine neki je sretnik osvojio nešto više od pola milijuna kuna.
U Jokeru dobitak donosi serijski broj listića, ali samo ako uplatitelj prekriži „da“ kako bi se pridružio dodatnoj igri. Uglavnom, pri izvlačenju prvih šest brojeva „sedmice“ uzimaju se jedinice i one čine takozvani broj Joker. U konkretnom slučaju, u 130. kolu izvučeni su brojevi 30, 31, 27, 14, 17, 10 i 23, te je prvih šest dalo Joker broj 017470, koji se poklopio sa serijskim brojem listića ludbreškog sretnika. (hš)

Prodavačica Gordana iz kioska u Koprivničkoj ulici u Ludbregu sretna je što je baš ona penzioneru donijela sreću

FOTO: NIKOLA WOLF