Umjesto starog mlina – grade gradsku knjižnicu i novi prostor za udruge

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U Ludbregu je prošli tjedan održana konferencija za medije na kojoj su gradonačelnik Dubravko Bilić i Darko Jagić, novoizabrani predsjednik Gradskog vijeća Grada Ludbrega, govorili o projektima i planovima u nadolazećem razdoblju, a jedna od glavnih tema bila je kupnja nekretnina kod Starog mlina u Ludbregu koje Grad planira koristiti kao prostor za izgradnju nove gradske knjižnice.

Ova priča objavljena je u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Gradski su vijećnici na sjednici donijeli odluku koja je bila važna za budućnost grada, a riječ je o odluci o kupnji određenih nekretnina starog mlina u Ludbregu. Naša je namjera na tom prostoru urediti knjižnicu i nadamo se da ćemo uskoro taj projekt moći prijaviti na neki od otvorenih natječaja, a imamo i najavu potpore Ministarstva kulture u tom projektu – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Na sjednici je prihvaćena odluka o kupnji nekretnina starog mlina u Ludbregu prema kojoj se prihvaća ponuda ponuditelja AGRO-HOLDING d.o.o za prodaju nekretnina po cijeni od 1.650.000,00 kuna, ukupne površine od 5267 metara kvadratnih. Radi se o nekretnini koja zajedno sa zgradom mlina čini gospodarsku cjelinu starog mlina u Ludbregu. Podsjećamo, prošle je godine ponuda AGRO-HOLDINGA odbijena jer je tada iznosila 2.328.284,93 kuna, što uzimajući u obzir stvarnu upotrebnu vrijednost nije odgovaralo realnoj cijeni.

– Prije nekoliko godina napravili smo anketu prema kojoj su građani Ludbrega rekli kako je nova gradska knjižnica jedan od najvažnijih projekata jer osim knjižničarske djelatnosti, tamo se provode mnogi projekti i okupljaju sve generacije Ludbrežana. Isto tako, ovaj prostor je važan i za smještaj brojnih udruga poput zajednice za tehničku kulturu, KUD-a i slično.

Na sjednici je i vijećnik Krešimir Horvat  iz reformista uputio pitanje o ostalim nekretninama na tom području, konkretno mlinu i hangaru za koje smatra kako bi ih također trebalo nabaviti te iskoristiti za revitalizaciju industrijske baštine, udruge i potrebe grada.

– Druga zgrada je bila na prodaji za 1,4 milijuna, ali je opterećenje pod hipotekom dodatnih 1,3 milijuna eura, porezna uprava ima puno vjerovnika i ona nije bila interesantna. Svakako da bi bio odličan prostor i razgovaramo sa županijom i srednjom školom da se tamo radi jedan centar izvrsnosti, ali za manje novca i uz podršku vijeća nadamo se krenuti u pregovore za kupnju ovog prostora – rekao je na kraju gradonačelnik Bilić tako da se može očekivati potpuno rješenje za ovaj prostor.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI