Umjetnica Lana (21): Obožavam starinu, moderno me ne zanima

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Lana Jadan (21) mlada je umjetnica iz Hlebina koja sve što dotakne pretvori u umjetničko djelo. Struka joj je keramika, a trenutno se našla u oslikavanju dekorativnih i uporabnih predmeta.

– Oduvijek sam imala tu umjetničku crtu i slikam ili nešto izrađujem otkako znam za sebe. Trenutno oslikavam ‘šefe’, i to motivima biljaka i životinja koji me uvijek nekako prate. Obožavam starinu, odnosno sve što ima veze s tradicijom, poput kajkavskog jezika, starinskih predmeta i slično – veli Lana kojoj je životni san kupiti peć za keramiku kako bi se u potpunosti mogla posvetiti svojoj najvećoj ljubavi.

Osim što se bavi umjetnošću na slikama, Lana je i prava umjetnica u kuhinji.

– Vegetarijanka sam nekoliko godina i strogo se toga držim. Ali, inače kuham za cijelu obitelj ili pomažem mami u kuhinji, a obožavam peći kolače, posebno one po starinskim receptima koje skupljam. Svi hvale moje kolače tako da uvijek imam poticaja da stalno nešto stvaram u kuhinji. Volim improvizirati pa iznenadim ukućane starim receptima, ali na moj način – kaže ova osebujna i zanimljiva Hlebinka.

Okušala se i u izradi manjeg namještaja tako da joj nije problem napraviti police za knjige, a voli i čitati.

– Kad imam vremena uvijek nešto radim u vrtu, sadim cvijeće, uređujem okućnicu, a društvo mi pravi moja ljubimica Dona s kojom obožavam provoditi vrijeme, a često mi bude i inspiracija za neke moje radove. Velik dio toga što sam naslikala poklonila sam prijateljima, a drago mi je kad vidim da cijene moj rad – objasnila je Lana. Kako kaže, nikad joj nije dosadno, stalno ima posla, a ako ga i nema, uvijek nešto smisli kako bi zaokupila misli i razvijala kreativnost.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI