Unatoč epidemiji: Dani svete nedjelje počinju već danas, koncerata ipak neće biti

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Najveća ludbreška manifestacija, Dani svete nedjelje u čast Predragocjene Krvi Kristove, održat će se i ove godine unatoč epidemiološkoj situaciji, iako će ovogodišnje slavlje biti bez velike procesije gradom, a na ulazu u crkvu obavezno je dezinficirati ruke i ako mjera ostane na snazi, nositi masku. Pričešćivat će se na ruku i držati propisana distanca.

Objavljen je program svečanosti koji počinje već danas 23. kolovoza spomenom na poginule u ratovima, a nastavlja se u subotu, 29. kolovoza kada je na rasporedu hodočašće mladih.

Nakon toga nastavljaju se svečanosti svakog dana sve do 6. rujna kada je Sveta nedjelja. Tako će se u nedjelju 30. kolovoza održati hodočašće bolesnika, karitativnih djelatnika, medicinskog osoblja, djelatnika Crvenog križa Ludbreg i Varaždinske biskupije.

Na Sveti četvrtak, 3. rujna, planirano je hodočašće ministranata i vjeroučenika, a na Sveti petak u Svetištu će se održati zavjetno hodočašće susjednih župa pa će tako u Ludbreg stići vjernici iz župa Martijanec, Sveti Đurđ, Veliki Bukovec te vojska i policija. Procesiju će tog dana predvoditi mons. Jure Bogdan.

Dolazak vjernika iz brojnih župa Hrvatske, Slovenije i Mađarske očekuje se dan kasnije, na Svetu subotu, kada će procesiju i euharistijsko slavlje predvoditi biskup Varaždinske biskupije Bože Radoš uz suslavlje mons. Josipa Mrzljaka. Na Svetu nedjelju, 6. rujna program počinje od 8 sati, dok u 9.45 kreće procesija hodočasnika od crkve do Zavjetne kapele. U 10 sati na ulazu uz prostor svetišta kreće procesija svećenika i biskupa prema Zavjetnoj kapeli gdje potom započinje sveta misa koji predvodi apostolski nuncij mons. Giorgio Lingua.

FOTO Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI