Unatoč krizi nisu smanjili uzgoj: Tov purana na podravskoj farmi bez trunke gmo-a

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Farma za prirodan uzgoj i tov purana u Delovima u vlasništvu tvrtke Vindon jedna je od šest farmi u Podravini i Slavoniji na kojima se proizvodi visokokvalitetno i jedino svježe pureće meso s certifikatom bez genetski modificiranih organizama.

Rezultat je to višegodišnjeg, zasad dovršenog investicijskog ciklusa u proizvodne kapacitete za uzgoj peradi u Delovima koji su prilagođeni proizvodnji u najsuvremenijim uvjetima.

Ovako to izgleda na farmi u Delovima

– To je podrazumijevalo ulaganje u strojeve i opremu, ali i edukaciju djelatnika koji se svakodnevno brinu o farmi pa je farma još prije sedam godina dobila rješenje o objedinjenim uvjetima zaštite okoliša kojim je potvrđeno da se u postrojenju koriste najbolje raspoložive tehnologije na tržištu – kažu u tvrtki Vindon.

Farmu vodi upravitelj, uz 14 peradara koji su odgovorni za funkcioniranje deset peradarnika za tov purana. Trenutno je raspisan natječaj za zapošljavanje veterinarskog tehničara koji će se uskoro pridružiti timu u Delovima.

– Zahvaljujući svima njima, a unatoč izazovima koje je pred nas stavila korona-kriza, nismo smanjivali broj komada peradi u tovu, već smo proizvodnju nastavili istim tempom budući da je riječ o vrlo zahtjevnom tehnološkom ciklusu koji se planira i do dvije godine unaprijed – navode iz tvrke Vindon.

Perad se na farmi uzgaja u funkcionalnim objektima, koji im osiguravaju najpovoljnije mikroklimatske uvjete s dovoljno svježeg zraka, čiste vode te prostora za kretanje. Hranjeni su hranom iz vlastite tvornice stočne hrane na bazi kukuruzne smjese uz dodatak vitamina i minerala, bez genetski modificiranih organizama, što je temelj zaokruženog proizvodnog ciklusa „od polja do stola“ kakav se primjenjuje u cjelokupnoj grupi Vindija.

FOTO Vindija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI