UOČI BLAGDANA SVIH SVETIH Policija najavljuje da će spora vozila isključivati iz prometa, evo do kad rade dućani u vašem kvartu

Danas ujutro prilična gužva na Gradskoj tržnici u Koprivnici. Građani kupuje cvijeće i lampaše za najmilije, a najviše idu krizanteme koje se uglavnom prodaju za šest ili sedam kuna komad


Autor: podravski.hr — 29.10.2018. / 12:12 Stil

Ponuda krizantema danas na tržnici u Koprivnici

U četvrtak se obilježava blagdan Svih svetih, dan kada će većina građana posjećivati groblja i posljednja počivališta svojih najmilijih. Uređenje i čišćenje grobova već je počelo prošlog tjedna, a cvjetne aranžmane i lampione građani će na grobove početi donositi od danas pa sve do samih Svih svetih.

Danas ujutro prilična gužva na Gradskoj tržnici u Koprivnici. Građani kupuje cvijeće i lampaše za najmilije, a najviše idu krizanteme koje se uglavnom prodaju za šest ili sedam kuna komad.

Uoči blagdana Svih svetih, do 2. studenog, policija će pojačano nadzirati i obilazak groblja, te će poduzimati mjere radi sprječavanja počinjenja kaznenih djela krađa, posebice iz osobnih automobila. Poručuju kako će pojačano nadzirati promet na frekventnijim prometnicama na području županije gdje će se nadzirati brzina, poštivanje prednosti prolaska, kretanje pješaka i biciklista, prometovanje traktora, alkoholiziranost.
– Sva spora vozila koja iza sebe stvore kolonu vozila isključivat će se na za to pogodnim mjestima – kazao je policijski glasnogovornik Dražen Laljek.
Podsjetio je da se u dane blagdana Svih svetih učestalije događaju kaznena djela krađa i provalnih krađa, posebice u osobne automobile, pa pozivaju građane da automobile, ali i ostale prostore, zaključavaju, te da u automobilima na vidljivim mjestima ne ostavljaju vrijedne predmete.

A evo kako će na blagdan Svih svetih raditi trgovine:
Interspar – do 14 sati
Lidl – do 14 sati
Kaufland – do 14 sati
Plodine – do 22 sata
KTC – bit će zatvoren
Sloga – do 12 sati

FOTO: NIKOLA WOLF