UPAO NA SVEUČILIŠTE Mrtav pijan vikao i prekidao profesora u predavanju. Policija ga uhitila

Bio sam pijan. Na porti nije bilo nikoga i slobodno sam ušao u učionicu - rekao je 'padobranac' na sudu


Autor: podravski.hr — 22.03.2018. / 8:49 Crna kronika

Ilustracija / Predavanje na Sveučilištu Sjever u Koprivnici

Pijani muškarac (54) nepozvan je upao na predavanje medijskih predmeta profesora Nikše Sviličića na Sveučilištu Sjever u Koprivnici i prekinuo ga, nakon čega je uhićen i priveden na policiju.
Slučajem ovih se dana bavio koprivnički Prekršajni sud. Na suđenju je 54-godišnjak proglašen krivim, a sutkinja Đurđica Kenđelić ga je osudila na osam dana uvjetnog zatvora. Prema presudi, osuđeni 54-godišnjak bio je pod utjecajem alkohola od 2,05 promila, a vikom i galamom upadao je profesoru u riječ i tako ga ometao.
Premda se profesor nije dao smesti, nastavio je s predavanjem, no netko od studenata pijanog Koprivničanca nije mogao trpjeti te je pozvao policiju. Na suđenju je 54-godišnjak priznao krivnju i opisao kako je došao do učionice.
– Bio sam pijan. Na porti nije bilo nikoga i slobodno sam ušao u učionicu. Profesor mi nije rekao da moram napustiti predavaonicu, no sigurno ga je zasmetalo kada sam rekao da ću slušati predavanje. Studenti su se smijali i vjerojatno je to profesora smetalo – kazao je sutkinji Đurđici Kenđelić okrivljeni muškarac.
Policajci su mu nakon triježnjenja u postaji čak i službeno zabranili posjećivanje Sveučilišta. Na kraju suđenja, okrivljeni se pokajao i obećao kako će se kloniti takvog ponašanja koje ga je dovelo do sudnice. (ke)
FOTO: ARHIVA