Upisali 12 novih članova! Položili zavjete, na redu je prvo putovanje

Odred izviđača Ludbreg u četvrtak je na Trgu Svetog Trojstva organizirao svečanost zavjeta mladih izviđača. Uz prisutnost roditelja, prijatelja i ostalih članova izviđača, primljeno je 12 novih mladih izviđača.

– Kod nas u izviđačima, izviđački put započinje onim najljepšim i najsvečanijim trenutkom davanja svečanog zavjeta. Nakon dugog razdoblja bez upisa, 12 novih izviđačica i izviđača postat će članovi najbrojnije i najljepše organizacije mladih na svijetu, a za četiri dana krenut će na svoje prvo izviđačko logorovanje na more – rekao je Mladen Struški, predsjednik ludbreškog odreda izviđača.

Ludbreški izviđači sada broje 34 člana, mentor je Luka Murić, voditeljica Anamarija Kapusta, a tajnica Tea Car koja je i vodila ceremoniju u četvrtak. Već danas, novi izviđači kreću na spomenuto logorovanje na Murter gdje će u kampu u Tisnom boraviti tjedan dana.

Osim ceremonije, prošli su tjedan ludbreški izviđači imali goste. Naime,  na Otoku mladosti tijekom svog proputovanja boravilo je desetak belgijskih izviđačica i izviđača u dobi od 16 do 18 godina zajedno sa svojim voditeljima. Nakon što im je gradonačelnik Dubravko Bilić poželio dobrodošlicu u Ludbreg, nastavili su s razgledavanjem grada i druženjem u pratnji ludbreških izviđača. Kasnije su nastavili putovanje prema Zagrebu, Plitvičkim jezerima i Zadru, a dogovoreno je i druženje u Tisnu na logorovanju ovog tjedna.
FOTO Dražen Vađunec

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI