UPISI Najesen u koprivničke vrtiće stiže oko 200 nove djece, što je 13% manje nego prošle godine

U gradskom Dječjem vrtiću Tratinčica upisano je 142 djece, 20 manje nego lani zbog obnove male sportske dvorane koja je dosad služila kao dječja soba


Autor: podravski.hr — 12.07.2018. / 16:25 Aktualno

Ida Šipek, ravnateljica gradskog dječjeg vrtića Tratinčica

Koprivnički vrtići ove su godine upisali 204 nove djece koja će najesen krenuti u novu pedagošku godinu. Taj broj je za 29 djece, odnosno oko 13 posto manji nego lani kad je upisano 233 djece.
U gradskom Dječjem vrtiću Tratinčica upisano je 142 djece, 20 manje nego lani zbog obnove male sportske dvorane koja je dosad služila kao dječja soba.
– Na listi čekanja je petero djece koja još nisu napunila prvu godinu života. Slobodnih mjesta trenutno imamo samo za 15-ero djece koji će iduće godine biti školski obveznici – rekla je Ida Šipek, ravnateljica dječjeg vrtića Tratinčica.
Dječju vrtić Smiješak ove je godine upisao 25 novih polaznika, dva više nego lani, a na njihovoj listi čekanja nalazi se petero djece, dok imaju slobodno jedno mjesto za dijete s navršenih pet godina života.
Dječji vrtić Igra ove godine upisao je 25 djece, i kod njih je lista čekanja najduža: čak 30 djece čeka na red za upis.
– Ove godine u školu nam odlazi 22 djece, a troje se ispisalo radi preseljenja tako da smo upisali njih 25. Nažalost, lista čekanja je duga, no vjerujem kako se ta djeca nalaze i na listama drugih vrtića pa će se svi uspjeti upisati – rekla je Gabrijela Golub, ravnateljica DV Igra.
Vrtić svetog Josipa upisao je 12 djece ove godine u odnosu na njih 21 prošle. Listu čekanja nemaju, osim eventualno braće i sestara sadašnjih polaznika. I oni upisuju onoliko djece koliko najesen odlazi u školu.
Spomenimo i to da u Koprivnici postoji i nekoliko obrta za čuvanje djece koji su također popunjeni i kod njih postoji lista čekanja, no oni djecu upisuju tijekom cijele godine, ovisno o ispisu.
– Na primjer, kad majka polaznika zatrudni, onda ispiše dijete jer ga ona čuva kod kuće, a što se tiče listi čekanja, na njima trenutno imamo čak i trudnice koje su već sad zapisale svoje nerođeno dijete na listu – kazala je Snježana Smolak iz obrta za čuvanje djece Točkica. (sm)
FOTO: NIKOLA WOLF