Upisi u srednju školu Ludbreg: Dualni programi za školovanje prema potrebama poslodavca

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Srednja škola Ludbreg i ove će godine upisivati učenike u nove razrede, kako četverogodišnje, tako i trogodišnje. Učenici završnih razreda osnovnih škola tako će moći birati između 9 zanimanja.

Od četverogodišnjih obrazovnih programa Srednja škola Ludbreg nudi mogućnost školovanja za zanimanje strojarski računalni tehničar/ka koje učenicima pruža teorijsko znanje koje primjenjuju u radu na praktičnoj nastavi u školi. Od trogodišnjih programa ističe se onaj za CNC operatera/ku. Tijekom obrazovanja učenici stječu znanja iz općeobrazovnih predmeta, ali i strukovnih koje primjenjuju u radu na praktičnoj nastavi kod poslodavca.

U Srednjoj školi Ludbreg mogu se upisati i dualni obrazovni programi. Riječ je o programima koji kombiniraju teorijski dio i plaćenu praksu odnosno podrazumijevaju da učenik, koji je u redovitom sustavu strukovnog obrazovanja, formalno „upisuje tvrtku“, a ne školu, gdje onda i provodi više od 50 posto ukupnog vremena školovanja. Kroz dualne programe učenici se mogu obrazovati za zanimanje prodavača, kuhara i CNC operatera.

Što se tiče trogodišnjih programa jedinstvenog modela obrazovanja tu su školovanja za strojobravara, tokara i pekara, a nudi se i obrazovanje po prilagođenom programu ili individualiziranom programu uz općeobrazovne predmete za zanimanje pomoćnog kuhara/ice i slastičara/ke te pomoćnog vrtlara/ke.

FOTO Arhiva Podravski list

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI