UPLATIO JAMČEVINU Đurđevačku Naturu Agro kupuje čovjek koji je radnicima vikao da su kreteni i smeće

Neslužbeno smo doznali da je Mirko Ervačić, vlasnik Osatina grupe iz Semeljaca pokraj Đakova, jedini uplatio jamčevinu od 5,7 milijuna kuna za dražbu koja će biti u četvrtak


Autor: podravski.hr — 18.03.2013. / 11:49 Aktualno

ĐURĐEVAC – Imovina Nature Agro koja je pod hipotekom Hypo banke vjerojatno će biti prodana u sedmom krugu za koji je dražbeno ročište zakazano za četvrtak.
Neslužbeno smo doznali da je Mirko Ervačić, vlasnik Osatina grupe iz Semeljaca pokraj Đakova, uplatio jamčevinu od 5,7 milijuna kuna, što je deset posto od prodajne cijene. Kupac će, dakle, biti čovjek koji je nedavno, prilikom obilaska pogona Nature Agro, pošteno izvrijeđao radnike i zaštitara na porti, kojem je odbio dati osobnu iskaznicu.
– Vikao nam je da smo budale, kreteni, smeće i primitivci. U 25 godina radnog staža u Naturi nikad nisam doživio ovakva poniženja, a najžalosnije je da je izvrijeđao i zaštitara koji pazi da se pogoni ne devastiraju – prenio na je tada Naturin sindikalist Dražen Juren.
Hladnjača i voćnjak, pogon za preradu mesa i proizvodnju suhomesnatih proizvoda, silosi, tvornica stočne hrane i 550 hektara poljoprivrednog zemljišta u sedmom krugu se prodaju za 57 milijuna kuna.
Hypo banka, tvrde naši izvori, dogovorila je prodaju s Mirkom Ervačićem još prije tri mjeseca, a vlasnik Osatina grupe čekao je da cijena padne na njemu prihvatljivih 57 milijuna kuna.
U četvrtak će biti održano i dražbeno ročište za imovinu Poljoprivredne zadruge Đurđevac. U četvrtom krugu prodaje se poslovna zgrada u Ulici Đure Basaričeka sa zemljištem površine četiri tisuće četvornih metara za 3,2 milijuna kuna, klaonica u Ulici Šandora Brauna za 745 tisuća, upravna zgrada u Ferdinandovcu za 780 tisuća, silosi u Ferdinandovcu za 710 tisuća te pilana s opremom u Ferdinandovcu za 168 tisuća kuna.
Izvještava: DINKO BOROZAN