UPRAVA POTVRDILA Još 200 radnika odlazi iz Podravke uz 3000 kn otpremnine po godini staža

Tu se, prije svega, cilja na radnike koji su pred mirovinom, a procjenjuje se kako ih ima otprilike 200. Oni bi kompaniju trebali napustiti već 1. ožujka


Autor: podravski.hr — 21.01.2013. / 15:56 Aktualno

Ilustracija / Radnika je u Koprivnici pet posto manje nego prije šest godina

KOPRIVNICA – Uprava Podravke najavila je danas novi program zbirnjavanja viška radnika. Kako je Podravski list već objavio, program uključuje isplatu stimulativnih otpremnina od 3000 kuna po godini staža.
Iz Podravke su danas priopćili kako je ta “odluka je nastavak procesa reorganizacije u kompaniji s ciljem optimizacije troškova i povećanja učinkovitosti poslovanja te održivosti radnih mjesta i dugoročne konkurentnosti Podravke na domaćem i stranim tržištima”.
– Da bismo osigurali dugoročan i održiv rast tvrtke, moramo osigurati održiva radna mjesta te povećati efikasnost uz smanjenje troškova poslovanja. To ćemo učiniti kroz provođenje programa koji će zbrinuti radnike tako da će svakog financijski zadovoljiti i egzistencijalno osigurati kroz stimulativnu otpremninu – izjavio je danas čelnik Podravke Zvonimir Mršić.
Prema informacijama Podravskog, Mršić je s tim programom prije otprilike dva tjedna upoznao sindikaliste i otkrio im kako je za ovu godinu odobreno da još oko 200 radnika dragovoljno može otići iz tvrtke uz otpremninu od 3000 kuna. Tu se, prije svega, cilja na radnike koji su pred mirovinom, a procjenjuje se kako ih ima otprilike 200 i oni bi tvrtku trebali napustiti već 1. ožujka.
Nakon toga, stimulativnih otpremina navodno više neće biti, niti će se odlasci iz kompanije događati dragovoljno.