UPRAVO: Maske u školi ostaju, samo 50 posto nastavnika cijepljeno!

Premijer Andrej Plenković i ministri u Vladi upravo drže konferenciju o epidemiološkim mjerama, a javnost posebno zanima kakav će režim biti u osnovnim i srednjim školama.

-Režim za sve škole bit će opušteniji nego ranije, a što se tiče mjera – neće biti strogog zatvaranja – obećao je premijer Andrej Plenković na presici, dok je ministar obrazovanja Radovan Fuchs istaknuo kako hrvatska djeca na fizičkoj nastavi nisu bila “samo pet tjedana te je to među najboljim rezultatima u Europi.”.

Ministar Fuchs spomenuo je i kako će sportski timovi moći biti sastavljeni od učenika iz različitih razreda, no dvorane ostaju zatvorene za rekreativne sportove.

Novost je i da će se opet vratiti roditeljsti sastanci uživo, a djeca u nižim razredima neće biti u balončićima cijelo vrijeme te će se moći miješati.

-Relaksirat ćemo izbornu nastavu, a vjeroučitelji će moći ići od razreda do razreda. Također, stariji učenici će moći koristiti kabinete. Ostaje mjerenje temperature na ulazu, a ponovno se dozvoljava praksa u školi i u poduzećima – naveo je Fuchs.

Što se tiče maski, ministar je napomenuo kako se i dalje preporučuje nositi ih u razredu no nije obveza.

-Maske ostaju kao jedan od uvjeta za učenike od petog razreda pa nadalje, ukoliko nije moguće osigurati distancu od dva metra. Ukoliko je neki učenik obolio, ne treba ići cijeli razred u samoizolaciju, već samo nekoliko učenika, s lijeve i desne strane – rekao je Fuchs.

-Apeliram na učitelje i nastavnike da se cijepe, 50 posto ih u prosjeku nije cijepljeno. No, nitko neće dobiti otkaz jer se nije cijepio – kazao je Fuchs.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI