Policija kazneno prijavila bivšeg direktora Piškornice zbog sumnje u nezakonitu isplatu 2,4 milijuna kuna

Nedavno je Jozinović imenovan za direktora europskih poslova američke tvrtke koja je krenula u preuzimanje CIOS grupe hrvatskog 'kralja otpada' Petra Pripuza


Autor: podravski.hr — 16.11.2018. / 14:44 Aktualno

Mladen Jozinović, bivši direktor Piškornice

Mladen Jozinović (38), bivši direktor Piškornice, kazneno je danas prijavljen zbog sumnje u zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje isprave, priopćila je koprivnička policija.
– Sumnja se da je osumnjičeni u svojstvu odgovorne osobe trgovačkog društva i predstavnika u skupštinama povezanih trgovačkih društava s područja Koprivničko–križevačke županije povrijedio dužnost zaštite njihovih imovinskih interesa tijekom 2016. i 2017. godine i nezakonito si isplatio 2.416.093,44 kune u bruto iznosu – navode u Policijskoj upravi ne otkrivajući identitet osumnjičenika.
Policija je Jozinovića prijavila i za lažnu diplomu i potvrdu o položenim ispitima Fakulteta prometnih znanosti “te je takve isprave upotrijebio kao prave tijekom 2012. godine prilikom zasnivanja radnog odnosa i upisa akademskog zvanja u radnu knjižicu”. Prijava je proslijeđena Županijskom državnom odvjetništvu koje mora odlučiti o pokretanju istrage.
Kako neslužbeno doznajemo, o drugim policijskim izvidima u Piškornici – kupoprodaja općinskog zemljišta, preuzimanje Prizme, nabava zemlje za prekrivanje odlagališta – odlučivat će se kasnije.
Nakon smjene u Piškornici, Jozinović je dobio posao u američkoj tvrtki Zero global waste koja je osnovala podružnicu u Zagrebu. Nedavno je Jozinović promaknut te je imenovan za direktora europskih poslova američke tvrtke koja je krenula u preuzimanje CIOS grupe hrvatskog ‘kralja otpada’ Petra Pripuza.
Iza tvrtke Zero global waste stoje američki biznismeni Jeff Blackard i Rick Santorum, a o njihovim ulaganjima u Hrvatsku i političkim vezama s Trumpovom administracijom te predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović nedavno je pisao Jutarnji list. (rm)
FOTO: NIKOLA WOLF